ZUUN: – Wielerclub de Copsvrienden organiseren op zondag 16 september 2012 in Sint-Pieters-Leeuw het Belgisch Kampioenschap wielrennen voor de Vlaamse Wielerfederatie (VWF) federatie.
In totaal worden driehonderd renners verwacht voor de verschillende wedstrijden. Start en aankomst zijn aan café De Lantaarn in de Galgstraat te Sint-Pieters-Leeuw.

De organisatie van het Belgisch Kampioenschap VWF door het Copsteam, kan men allerminst een verrassing noemen.
Met vlekkeloze organisaties als De Leeuwse Pijl voor eliterenners met contract (2006), Wereldkampioenschap VWF (2008) en de jaarlijkse Memorial Camille Berghmans, wordt het BK in vertrouwde handen gelegd. Het team van voorzitter André Meulemeester zal er ook nu alles aan doen om van dit initiatief een sportief uitdagend en gezellig gebeuren te maken.

De eerste renners gaan van start om 12.00 uur (E en F-renners). Nadien gaan de C en de D-renners van start in hun BK. Om 15.45 uur gaan de elite-reeks van de VWF, A-renners, van start om de Belgische trui te vetoveren.
Voorafgaand aan het sportíef gebeuren zal er een sportieve begroeting gebracht worden aan Eddy Leuckx, een Copsrenner en vriend, die dit jaar door een slepende ziekte, is heengegaan. Dit eerbetoon gaat door om 11.00 uur op de begraafplaats te Zuun.
Naast het sportieve gebeuren is er voor alle sportliefhebbers een barbecue voorzien. In afwachting van hun favorite renner kan elke sportliefhebber genieten van een lekkere hap en een natje voor de schorgeschreeuwde keel.
Alle kampioenen worden gelauwerd tijdens een afsluitende receptie in café de Lantaarn. Hopelijk kan het Copsteam daar 1 van zijn 17 deelnemende renners als laureaat huldigen.

Noteer ook reeds in uw agenda dat de Copsvrienden hun 11de groot spaghettifestijn houden op 13 en 14 oktober 2012.

%d bloggers liken dit: