VLAAMS-BRABANT: – De provincieraad heeft op 19 juni 2012 het provinciaal ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant aangepast.

Na 6 jaar was een actualisatie en beperkte herziening nodig. De uitgangspunten en kernprincipes van het ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant blijven behouden. De aanvullingen en wijzigingen werden gebundeld in een ‘addendum’. Over het ontwerp van ‘addendum’ werd eind 2011 aan een openbaar onderzoek georganiseerd. Er werden 42 bezwaren en adviezen ingediend. Deze bezwaren en adviezen werden behandeld en hebben geleid tot een aantal wijzigingen in het document. De provincieraad heeft het aangepaste ‘addendum’ nu definitief goedgekeurd.

Wat verandert er?

  • Bijsturing van de mogelijkheden voor sociale woningen in de woonkernen.
  • Verruimde mogelijkheden voor de inplanting van een lokale bedrijvenzone door de gemeenten.
  • Aangepaste ontwikkelingsopties in de economische knooppunten Kampenhout-Sas, Londerzeel en Ternat.

Wat is een ruimtelijk structuurplan?
Het ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant schept een kader voor de toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in de provincie. Hoeveel woningen moeten er nog gebouwd worden en waar? Moeten er nieuwe bedrijventerreinen ontwikkeld worden, waar moeten deze gelegen zijn en hoe groot zouden ze moeten zijn? Welke ruimte moet er vrijgehouden worden voor natuur en landbouw?

Het is geen plan in de enge betekenis van het woord. U zult er met andere woorden tevergeefs uw eigen woning op zoeken. Het is een beleidsdocument waarin u kunt terugvinden hoe we in de toekomst onze ruimte willen organiseren. Het ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant is sinds 2004 een belangrijk beleidsdocument in het ruimtelijk beleid van de provincie.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder