De Lijn bus 170 in Sint-Pieters-LeeuwVanaf maandag 16 april 2012 wijzigt het aanbod op een aantal lijnen van ‘De Lijn Vlaams-Brabant’, waaronder de lijn(en) hieronder die betrekking hebben op Sint-Pieters-Leeuw.

Lijn 144: Brussel, Zuid – Sint-Pieters-Leeuw – Leerbeek
In de daluren worden de tot Sint-Pieters-Leeuw beperkte ritten van lijn 144 omgevormd tot ritten op lijn 145 tussen Brussel Zuid en het nieuwe eindpunt Sint-Pieters-Leeuw, Site 250.

Lijn 145:Brussel, Zuid – Sint-Pieters-Leeuw – Herfelingen
Het traject van alle ritten van lijn 145 wordt voortaan beperkt tussen Brussel – Zuid en Pepingen – Kerk. Het traject tussen Pepingen en Herfelingen – 4 Armen wordt niet langer bediend.

Lijn 170: Brussel – Sint-Pieters-Leeuw – Halle
Alle ritten van lijn 170 worden voortaan beperkt tot Brussel – Zuid in plaats van de huidige eindhalte Brussel – Kapellekerk. Hierdoor worden de haltes Brussel – Kapellekerk, Rouppe en Stalingrad niet langer bediend.

Lijn 171:Brussel – Brukom – Halle
Alle ritten van lijn 171 worden voortaan beperkt tot Brussel – Zuid in plaats van de huidige eindhalte Brussel – Kapellekerk. Hierdoor worden de haltes Brussel – Kapellekerk, Rouppe en Stalingrad niet langer bediend.

Lijn 172:Ukkel – Drogenbos – Sint-Pieters-Leeuw – Vlezenbeek
Lijn 172 rijdt voortaan enkel nog in functie van de scholen.
Enkel de ritten met vertrek vanuit Vlezenbeek om 7.25 uur, vanuit Ukkel om 16.01 uur en op woensdag om 12.57 uur blijven behouden.
Voor verplaatsingen tussen Lot en Ruisbroek kunnen reizigers als alternatief gebruik maken van lijn 810 Jette – Dilbeek – Ruisbroek – Halle.
Vanuit Vlezenbeek kunt u richting Brussel of Leerbeek gebruik maken van lijn 142 Brussel – Gaasbeek – Leerbeek.
Op donderdag kunt u naar de markt met marktbus 101 Vlezenbeek – Halle.

Waarom past De Lijn haar aanbod aan?
Om de begroting in evenwicht af te sluiten, moet De Lijn dit jaar 60 miljoen euro besparen. Daarom werd een evenwichtig actieplan uitgewerkt. Dat plan zet in op drie sporen: een beperking van de uitgaven, meer ontvangsten en een afstemming van het aanbod op de vraag.

Het aanbod wordt hier en daar aangepast waarbij we zo veel mogelijk de trajecten van woon-werk- en woon-schoolritten ontzien.

Ga naar www.delijn.be/aanpassingen om de nieuwe dienstregelingen, haltelijsten en reiswegen te raadplegen.

2 comments

  1. ik vertrek vanuit Vlezenbeek om in de Don Boscoschool te Sint-Pieters-Leeuw kinderen af te halen na schooltijd rond 15u30 ook op woensdag rond 12u, naar de oudercontactavond, de opendeurdag te gaan enz…en dan terug naar Vlezenbeek te komen. Welk verplaatsing met het openbaar vervoer kan ik dan nog nemen om dit efficiënt op te lossen na de 16e april a.s. i.f.v. lagere schoolgaande kinderen?????

Comments are closed.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder