VLEZENBEEK: – Tien jaar geleden overleed wereldfietser Frank Degelaen uit Sint-Pieters-Leeuw. In de Merselborre brachten vrienden dit weekend een hommage waarvan de opbrengst integraal naar de Ziekenhuisclowns ging.

Lieve Steens, de moeder van Frank, bleef na zijn dood de gedachtenis aan haar zoon levendig houden. Frank zette zich in voor de Ziekenhuisclowns en Lieve zette het werk van haar zoon verder. Ze vroeg aan Kris Baert om tien jaar na het overlijden van haar zoon een hommage aan hem te organiseren.

Zo kwam het programma ‘Frank en Vrij’ tot stand’ aan elkaar gepraat en gezongen door Kris Baert die ook zijn band Ander Schoon Volk meebracht naar de Merselborre in Vlezenbeek.
Het programma bevatte liedjes, die het verhaal van Frank ondersteunenden, afgewisseld met praatgasten, filmpjes en foto’s. Soms ontroerend, maar vaak ook lichtvoetig.
 Bron foto: repro – Annie Hutsebaut

%d