VLEZENBEEK: – Op zondag 18 maart 2012 vindt de eerste editie van de Dag van de Zorg plaats. Meer dan 200 organisaties en voorzieningen uit zorg, welzijn en de witte economie verwelkomen u van 10 tot 17 uur op hun opendeurdag. Ook Revalidatieziekenhuis Inkendaal uit Vlezenbeek doet mee.
Met de Dag van de Zorg wil de zorg- en welzijnssector zich van haar beste kant laten zien en de mensen wegwijs maken in het aanbod.

Van 10.00 tot 17.00 uur bent u met vrienden en familie welkom op onze verrassende opendeurdag van revalidatieziekenhuis Inkendaal!

U krijgt een unieke kans om te ontdekken hoe deze instelling zijn expertise in de revalidatie heeft uitgebouwd.
Op een aantrekkelijk parcours ontdekt u hoe boeiend zorg en revalidatie anno 2012 kan zijn!

Revalidatieziekenhuis Inkendaal= Inkendaalstraat 1 te Vlezenbeek

Revalidatieziekenhuis Inkendaal:
Wij willen dé expert zijn in de revalidatie van patiënten met een aangeboren of verworven hersenaandoening, complexe locomotorische en neuromusculaire aandoeningen met mogelijke cardio-pulmonaire complicaties.

Wij bieden een individueel en aangepast behandel- en revalidatieprogramma aan voor al onze patiënten: kind of volwassene, ambulant of gehospitaliseerd. Tijdens hun behandeling krijgen de kinderen de kans om in onze ziekenhuisschool verder onderwijs te volgen. Als gespecialiseerd revalidatieziekenhuis hebben we talrijke revalidatieovereenkomsten afgesloten met het RIZIV waardoor we als referentieziekenhuis erkend zijn voor meerdere specifieke aandoeningen. We werken ook samen met het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).

Tenslotte beschikken we over een bijzondere erkenning als expertisecentrum zowel voor de behandeling van comapatiënten als voor de resocialisatie van patiënten met een niet-aangeboren hersenaandoening.

Revalidatieziekenhuis Inkendaal is een autonome en onafhankelijke instelling. Hierdoor kunnen wij eigen accenten leggen waarbij de interdisciplinaire en individuele benadering van de patiënt en zijn familie centraal staan.

De patiënt verblijft in een unieke omgeving en kan daarenboven rekenen op gespecialiseerde artsen, therapeuten, verplegend personeel en ziekenhuisstaf. Samen stellen zij een gepersonaliseerd zorgpakket op waarbij uitgegaan wordt van realistische doelen en het maximaliseren van de levenskwaliteit.

Naast zijn zorg en revalidatie, waarvoor het trouwens erkend is als referentiecentrum voor verschillende revalidatiespecialisaties, streeft Inkendaal ook naar een continue uitbouw van zijn wetenschappelijke expertise.

Voor elke doelgroep staat in ons ziekenhuis een gespecialiseerd team klaar dat interdisciplinair werkt. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de meest aangepaste omkadering.
Meer info: www.inkendaal.be

%d