NEGENMANNEKE / ZUUN / VLAANDEREN: – Ruim 272.000 kinderen in meer dan 2000 scholen hebben deze middag laten blijken dat ze pesten absoluut niet ok vinden. Dat deden ze door om 13.30 u. allemaal samen te zingen en te dansen op het nummer Move tegen Pesten, gecomponeerd door zanger-presentator Brahim en gezongen door hemzelf en Ketnet-wrapper Charlotte.

De Move was een hoogtepunt in de Vlaamse Week tegen Pesten en mobiliseerde de voorbije weken massaal veel jongeren tegen pesten, onder meer door de Move te leren, op school te praten over het onderwerp en acties te ondernemen.

Ook de Sint-Stevensschool in Negenmanneke deed mee met de actie. Het 5de leerjaar van juf Sofie geeft het voorbeeld in volgend ‘move tegen pesten’ filmpje:

De Vrije Basisschool Zuun zong mee op de speelplaats

*

%d bloggers liken dit: