SINT-PIETERS-LEEUW: – Zowat 8.000 Euro financiële reserves van PWA Sint-Pieters-Leeuw worden afgeroomd door de federale regering. De N-VA afdeling van Sint-Pieters-Leeuw vraagt gemeentebestuur te protesteren bij de federale regering.

De federale regering heeft ontdekt dat er de afgelopen jaren veel meer lokale PWA’s in Vlaanderen zijn opgericht dan in de rest van het land. Blijkbaar is het activeren van werkzoekenden veel minder een prioriteit in Wallonië en Brussel, twee regio’s waar de werkloosheid nochtans veel hoger ligt dan in Vlaanderen.

Jan Desmeth & Luc Deconinck: “Lokale PWA’s, die verantwoord en zuinig omspringen met de ter beschikking gestelde middelen, worden nu gestraft. Minister Milquet, Minister van Arbeid in de regering van lopende zaken, nam vorig jaar de nodige initiatieven om de reserves van de lokale PWA’s af te romen. Zou het toeval zijn dat 85 % van de reserves in Vlaanderen zitten? Zodra de kassen geroofd zijn, worden deze dan “leeg” overgedragen aan de regio’s. In totaal gaat het over meer dan 30 Miljoen Euro!”

N-VA protesteerde reeds in juni 2011 via Kamerlid Mirande Van Eetvelde. Zij heeft inmiddels ook de nieuwe minister van Arbeid, Monica De Coninck (SP.A) geïnterpelleerd. Het is afwachten wat de procedure voor de Raad van State zal opleveren.

Jan Desmeth & Luc Deconinck: “In Sint-Pieters-Leeuw werkt het lokale werkgelegenheidsagentschap zeer behoorlijk. We zijn daar blij om! Maar…ook in Sint-Pieters-Leeuw dreigt de kas te worden leeggeroofd en reageert er voorlopig niemand. Het gemeentebestuur èn de oppositie zijn nochtans vertegenwoordigd in de Raad van Bestuur van de lokale PWA. Het gaat over minimaal 8.000 Euro!”

N-VA vraagt daarom aan het gemeentebestuur om dit punt te agenderen op de gemeenteraad en protest aan te tekenen tegen deze hold-up.

%d bloggers liken dit: