SINT-PIETERS-LEEUW: – Deze week organiseert de jeugddienst van Sint-Pieters-Leeuw ism. Kamo een creatieve stage voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De stage speelt zich af in een landschap van klanksculpturen en instrumenten.
Zo ontdekken ze samen hun creatieve zelf op een originele enludieke manier. Op het programma: muziek, theater, plastische kunst, …

Op het einde van de week organiseren ze een toonmoment voor vriendjes en ouders.
Wij namen een kijkje tijdens een knutsel sessie.
De klanksculpturen van Atelier Amadeo vertellen een verhaal, dat collectief vorm krijgt dankzij de associaties, ideeën en gevoelens van elk kind binnen de groep. Het is een kruisbestuiving tussen vakantie- en kunstzinnige
activiteiten.
 

Atelier Amadeo is een geheel van objecten, gecreëerd door pedagogen, artiesten en ambachtslui.
Binnen dit universum worden ateliers opgezet rond artistieke bewustwording met de nadruk op creativiteit, individuele en collectieve expressie.
Vertrekkend vanuit klanken komt een nieuw soort dialoog tot stand. Verbeelding zet zich in beweging.
Zinnebeelden krijgen vorm. De kunsteducator is zowel gangmaker als ontvanger die luistert, leidt en begeleidt.
Als kapitein stuurt hij een schip doorheen het verhaal, dat telkens een andere vorm krijgt dankzij het initiatief en de inbreng van alle deelnemers. Het verhaal loopt als een rode draad doorheen het atelier. Samen gaan de kinderen vertellen, illustreren, uitbeelden en creatief vormgeven.

%d bloggers liken dit: