SINT-PIETERS-LEEUW: – Patrouilleploegen politie Leeuw alert in eindejaarsperiode.

Mogelijke sackjackers aangehouden
Tijdens de nacht van woensdag op donderdag ging een interventieploeg over tot controle van een voertuig dat zich verdacht gedroeg ter hoogte van het op- en afrittencomplex te Ruisbroek bij het opmerken van de politiepatrouille . De 3 inzittende jongelingen uit Vorst voldeden aan de persoonsbeschrijving van dader(s) van eerder gepleegde sackjackings. Zij werden alle 3 ter beschikking van het parket gesteld.

Drie zigeuners opgepakt door politie
Donderdagochtend meldde een bewoner van de wijk Hoge Paal te Sint-Pieters-Leeuw een verdacht voertuig hetwelk traag rondreed in de wijk Hoge Paal. Het voertuig werd enige tijd later door de politie geïntercepteerd in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. In het voertuig werd mogelijk inbrekersmateriaal aangetroffen . Het voertuig werd bestuurd door een 15-jarige zigeunersjongen ;deze was vergezeld van 2 andere zigeunermeisjes.
Het voertuig werd in beslag genomen; de jongeren werden vrijgelaten na verhoor.

Zigeunermeisjes voorgeleid naar jeugdrechter
Donderdagnamiddag omstreeks 16.30 uur werden 3 zigeunermeisjes aangetroffen in een achtertuin van een woning in de Villalaan te Ruisbroek. Ze waren in het bezit van schroevendraaiers en een noodhamer.
Na verder onderzoek en verwittiging werd er door de lokale politie vastgesteld dat er ingebroken was in twee woningen te Ruisbroek, respectievelijk Karel Gilsonstraat en Villalaan. Telkens werd een venster stukgeslagen.De voetafdruk van één van de opgepakte verdachten kwam overeen met een voetafdruk aan één van de woningen. Op het eerste zicht werd er geen buit gemaakt.
De 3 zigeunermeisjes, tussen 16 en 18 jaar, worden heden ter beschikking van de jeugdrechter gesteld.

Ruit Lijnbus verbrijzeld
Donderdagavond omstreeks 21 uur toen de lijnbus 170 de halte “Henisdal” in de Europalaan voorbijreed werd plots een doffe knal waargenomen aan een zijruit in het midden van de bus.De lijnbus reed verder richting Brussel en ter hoogte van het kruispunt Europalaan-Depauwstraat verbrijzelde door het schokken de volledige zijruit Op de lijnbus bevonden zich op dat ogenblik 6 passagiers ; niemand geraakte gewond.
Er werd door de lokale politie een buurtonderzoek ingesteld; volgens de verrichte vastellingen werd er geen projectiel aangetroffen op bus of in de onmiddellijke omgeving van de plaats waar de impact plaatsvond en kon er niet bepaald worden wat de oorzaak was.
De lokale politie verricht nog verder onderzoek naar eventueel mogelijke info over dader(s) en oorzaak van deze beschadigingen.

Meer info: www.lokalepolitie.be/5414

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: