SINT-PIETERS-LEEUW: – Ter voorbereiding van het zonaal veiligheidsplan 2013-2016 zullen 80 PIVO studenten op 3 en 4 december 2011 in de 7 wijken van Sint-Pieters-Leeuw inwoners bevragen.

Deze bevraging is tevens ook een oefening GemeenschapsGerichte PolitieZorg in functie van hun opleiding tot inspecteur. Het PIVO stelt deze aspirant inspecteurs gratis ter beschikking in het raam van het structureel partnership dat er is tussen het PIVO en de politiezone Sint-Pieters-Leeuw.

Voor de opstelling van de vragen hebben we ons geïnspireerd op de lokale veiligheidsbevraging zoals zij door de Provincie en de federale politie werden opgemaakt.

Het is de bedoeling dat de studenten in totaal zo’n 300 inwoners bevragen.

De wijkagenten zullen de studenten begeleiden in de diverse wijken.
Zaterdag 3/12 zullen de wijken Negenmanneke, Ruisbroek, Zuun en Vlezenbeek bevraagd worden.
Zondag 4/12 Karenberg-Hoge Paal, centrum Leeuw en Steenweg-Kanaal.

Commissaris, Christian Steens: ” De resultaten van deze interviews moeten ons toelaten een beter zicht te krijgen op wat er leeft in de wijk en wat de inwoners verwachten van de politie.”

2 comments

  1. Beste, leuk om te horen dat er 7 wijken zijn in Sint-Pieters-Leeuw…
    Zijn jullie in jullie opsomming de wijk “WITTE ROOS” niet vergeten ?
    Wij voelen ons een beetje verweesd sinds enkele tijd.

  2. Als je jezelf de tijd neemt om wat te ‘googlen” eer zo snel te reageren weet je dat Sint-Pieters-Leeuw 7 wijkagenten telt, elk met zijn eigen “wijk” vandaar de vermelding “wijken” in het artikel. Tevens op de site van de lokale politie is een handige tool om te weten te komen welke straat in welke wijk is en dusdanig welke jouw wijkagent is te weten te komen. Een straat uit jouw wijk invoerende leert je al snel dat je afhangt van de “wijk” Centrum Leeuw.

    Ook daar komen dus de studenten langs.

    In uw opzicht kan je dan eveneens spreken dat de “wijken” Impeleer, wilgenhofpark, oeverbeemd, siezoenwijk, …… ook allemaal door hun zullen worden vergeten…. u voelt zich geviseerd dat ze niet specifiek “uw” wijk zijn vergeten, doch doe eens wat speurwerk alvorens dergelijke commentaar te plaatsen

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: