RUISBROEK: – Welzijnszorg stelde deze namiddag haar nieuwe campagne ‘Armoede is geen kinderspel’ voor bij “1601” in Ruisbroek de jongerenwerking die, in samenwerking met Groep Intro vzw Vlaams-Brabant, jongeren uit Ruisbroek activiteiten en een ontmoetingsplaats aanbiedt.

Met deze campagne roept Welzijnszorg, samen met de Gezinsbond en Welzijnsschakels, op voor meer solidariteit met gezinnen in armoede. Gelijktijdig wil Welzijnszorg ook een signaal van protest geven aan de betrokken beleidsmakers. De komende weken trekken duizenden vrijwilligers de straat op voor Welzijnszorg. Ze zijn op zoek naar honderdduizend hand(tekening)en tegen kinderarmoede, om nadien aan de betrokken beleidsmakers te bezorgen.
Zie ook: www.armoedeisgeenkinderspel.be
 

Overal ter wereld zijn kinderen de eerste slachtoffers van armoede. In België is dat niet anders: 1 op 5 kinderen groeit op in armoede. Dat is alarmerend, want armoede raakt kinderen in alle aspecten van hun leven. Een paar jaar in armoede leven, in een onveilige woning, met een zwakke gezondheid, uitgesloten van sociale contacten is lang voor een kind en laat blijvend littekens na.

%d bloggers liken dit: