NEGENMANNEKE: – Het derde en vierde leerjaar van de vrije basisschool Sint-Stevens gaven deze voormiddag het startschot van een zwerfafval opruim actie. De hele week zullen de verschillende basischolen in de gemeente meewerken aan deze actie.

Directeur Guido Geldhof , Juf Ann en de leerlingen van het derde leerjaar.

Directeur St-Steven, Guido Geldof: ” Toen de gemeente ons vroeg om aan deze actie deel te nemen ben ik eigenlijk wat bewuster gaan rondkijken in de straten rond de school en verschoot ik van hoeveel zwerfvuil er eigenlijk in onze gemeente rondslingerd. Ik was meteen gemotiveerd en ook het leerkrachtenteam schaarde zich achter de actie.”

Juf Ann en de leerlingen van het derde leerjaar voegden meteen de daad bij het woord en begonnen gewapend met vuilzakken, handschoenen en grijptangen het zwzerfvuil in de omgeving van hun school op te ruimen.
 

Zwerfvuil vormt nog steeds een groot probleem in onze gemeente. Rondslingerend zwerfafval is voor velen een bron van ergernis en zwerfafval opruimen kost ook nog eens handenvol geld (en personeelsinzet!). Maar, met wat aandacht kunnen we er zeker iets aan doen! De campagne ‘indevuilbak.be’ is een gezamenlijk initiatief van de OVAM, Fost Plus en de lokale overheden. Deze campagne heeft als doelstelling om voorgoed verlost te zijn van rondslingerende peuken, klokhuizen, papiertjes, kauwgom en blikjes.

Liesbeth Bortels, milieuambtenaar: “De gemeente wil de kinderen zo bewust maken van het probleem én tegelijk de probleemwijken in kaart brengen.”

Juf Carinne en enkele leerlingen van het 4de leerjaar

Als juf Carinne en  leerlingen van het  vierde leerjaar aan de tweede straat beginnen zijn ze reeds versteld van hoeveel zwerfvuil ze verzameld hebben. Hun eerste vuilzak is reeds voor één derde gevuld na één straat!
 
Vandaag werd er ook nog zwervuil opgeruimd door BSGO De Groene Parel.
Woensdag wordt er geruimd door de gemeentelijke basisschool ’t Populiertje en de vrije basisschool Ave Maria. En vrijdag wordt de actie afgesloten door gemeentelijke basisschool Den Top,gemeentelijke basisschool Wegwijzer en vrije basisschool Sint-Lutgardis.

UPDATE 18.00 uur:
Directeur St-Steven, Guido Geldof: ” Vandaag hebben we 13 volle zwerfvuilzakken opgehaald in de onmiddellijk omgeving van de St-Stevensschool.”

%d bloggers liken dit: