SINT-PIETERS-LEEUW: – De jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw vindt plaats op vrijdag 11 november 2011 in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Naar aloude traditie biedt de jaarmarkt aan jong en oud de gelegenheid om de sfeer van onze gemeente op te snuiven.

Tijdens de jaarmarkt kan men genieten van de standwerkers, eetkraampjes, kinderrommelmarkt en brocante, kermisattracties en uiteraard ook verschillende tentoonstellingen ingericht door de plaatselijke verenigingen.
Bij goed weer zullen er meer dan 400 kraampjes zijn en wordt de jaarmarkt door zo’n 20.000 mensen bezocht.

De jaarmarkt vangt aan om 08.00 uur.
Het parcours van de jaarmarkt loopt zoals vorig jaar langsheen de Pastorijstraat (incl. rotonde), parking gemeentehuis (volledig), Rink, Joseph Depauwstraat, Pepingensesteenweg (tussen Europalaan en Hendrik Vanhouchestraat), Hendrik Vanhouchestraat, Garebaan, Jules Sermonstraat, Renè Balléstraat en Topstraat (van Rink tot voetweg naast Den Top).
De wegenwerken aan de Rink zouden geen belemmering vormen voor de jaarmarkt daar deze tegen dan quasi afgerond zijn.

Door de bouw van de nieuwe gemeentelijke basisschool zullen de boerenpaarden, zadelpaarden, pony’s, schapen, geiten, pluimvee en konijnen dit jaar in de Garebaan worden opgesteld. De reisduiven zijn te bewonderen in het gemeentelijke magazijn.
Voor inlichtingen, deelnemingsvoorwaarden en het volledige programma: 02 371 63 25

Parking Special (parking gemeentehuis)
• De gemeentelijke infostand wordt voorzien onder de luifel van het gemeentehuis of in de onmiddellijke omgeving.
• De lokale politie.
• De Leeuwse jeugdverenigingen, mini-ondernemingen, brocante, kinderrommelmarkt.
• Op het mobiel podium vinden optredens plaats met ondermeer Pipo en Pipette (11.15 uur en 13.15 uur), Chupalibre (15.30 uur).
• Hondenclub Euro Pajot geeft voor het derde jaar op rij demonstraties.

Parkeer zones
Langsheen de Galgstraat (vanaf de Europalaan tot de Lotstraat) wordt van 6.00 tot 22.00 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Aan de kant met de pare huisnummers geldt een parkeerverbod.
Langsheen de Victor Nonnemanstraat (tussen de Hoogstraat en de rotonde aan het gemeentehuis) wordt van 8.30 tot 17.30 uur langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht. Aan de kant met de pare huisnummers geldt een parkeerverbod.
Wie zich fout parkeerd zal door de politie beboet worden! Maak daarom beter gebruik van de parking van de Makro en de pendelbussen

Pendelbussen Makro Sint-Pieters-Leeuw: 9.00 tot 19.30 uur.
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de pendelbussen tussen de parking van de Makro (Bergensesteenweg 427) en de jaarmarkt (hoek Galgstraat-Joseph Depauwstraat). Drie tot vier bussen pendelen van 9.00 tot 19.30 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

NIEUW: shuttledienst Vlezenbeek: 9.00 tot 17.00 uur.
Jaarmarktbezoekers kunnen gratis gebruik maken van de shuttledienst tussen het centrum van Vlezenbeek (straatje links van oud gemeentehuis Vlezenbeek) en de jaarmarkt (hoek Brusselbaan-Nieuwenhovenlaan). Een lokale garagehouder zal de pendeldienst met zes hybride auto’s verzorgen van 9.00 tot 17.00 uur onafgebroken tussen beide bestemmingen.

NIEUW: De veiligheidsdiensten maken gebruik van een multidisciplinaire cel.
Vorig jaar heerste er een windstorm tijdens de jaarmarkt. De burgemeester en hulpdiensten hebben hier lessen uit geleerd en alles met betrekking tot de veiligheid geëvalueerd zoals ze dit doet met alle markten in groot Leeuw.
Daarom wordt nu, naar analogie met Carnaval Halle, gezien de grote volkstoeloop tijdens de jaarmarkt van Sint-Pieters-Leeuw een multidisciplinaire cel opgericht. Dit is een soort commandopost met een vertegenwoordiging van alle veiligheids disciplines. Achter het gemeentehuis zal de civiele bescherming een commandopost installeren waar gedurende de hele dag vertegenwoordigers van brandweer, lokale politie, Rode Kruis, gemeente en communicatiedienst aanwezig zullen zijn om een efficiënte afstemming van de hulpdiensten te bekomen bij incidenten.
Bij eventuele rampen treedt de gemeentelijke crisiscel in werking die gevestigd zal zijn in het hoofdpolitiecommissariaat op de site 250.


Door de jaarmarkt zullen de bussen van De Lijn plaatselijk omgeleid worden:

Lijn 144: Leerbeek – St.P.Leeuw – Brussel
Niet-bediende halte: Sint-Pieters-Leeuw – Gemeentehuis, op de Pastorijstraat
Alternatieven:
– de halte ‘Sint-Pieters-Leeuw – Gemeentehuis’, op de Brusselbaan, richting Sint-Pieters-Leeuw
– een tijdelijke halte op de Brusselbaan, richting Brussel.

Lijn 170: Brussel Kapellekerk – Sint-Pieters-Leeuw – Halle
Niet-bediende haltes: Sint-Pieters-Leeuw – Den Huysman, Gemeentehuis, Kerk en Oud Station
Alternatieven:
– de halte ‘Sint-Pieters-Leeuw – Coloma’, op de Galgstraat
– een tijdelijke halte op de Galgstraat ter hoogte van de Depauwstraat.

Lijn 172: Vlezenbeek-St.Pieters-Leeuw-Drogenbos-Ukkel
Niet-bediende haltes: Sint-Pieters-Leeuw – Konkelerf, De Klink, Gemeentehuis, Kerk, Oud Station
Alternatieven:
– een tijdelijke halte op de Vlezenbeeklaan ter hoogte van de Volsemstraat
– een tijdelijke halte op de Brusselbaan, richting Drogenbos
– de halte ‘Sint-Pieters-Leeuw – Gemeentehuis’, op de Brusselbaan, richting Vlezenbeek
– de halte ‘Sint-Pieters-Leeuw – Weg naar Lot’ op de Lotstraat.

%d