ZUUN: – Dit weekend, tijdens de open kijkdagen, bezochten zo’n 2000 mensen het nieuwe woon- en zorgcentrum Zilverlinde en Lokaal dienstencentrum Meander, gebouwd door het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw ter vervanging van het verouderde Wilgenhof.

 

Christiaan Houwaert, huisvestings verantwoordelijke - Bart Deconinck, dir. WZC Zilverlinde - Patrick Bosmans, OCMW secretaris, - Marc Bosmans, kok

Patrick Bosmans, OCMW secretaris: “ De opkomst is een enorm succes. We wouden met deze kijkdagen buren, vrienden, familieleden van bewoners en personeel de mogelijkheid geven om kennis te maken met het nieuwe complex. Zaterdag bezochten reeds achthonderd mensen Zilverlinde en Meander en ook vandaag hadden we de handen vol met het begeleiden van groepjes mensen. In totaal voor dit weekend zullen we op een tweeduizend bezoekers uitkomen.”

Heel veel mensen waren benieuwd naar de nieuwe centrale keuken van het OCMW.
Iedere dag zal het keukenpersoneel zorgen voor ontbijt, soep, hoofdgerecht en avondmaal voor de tachtig bewoners maar ook voor honderd warme maaltijden voor thuisbezorging en voor de gebruikers van de lokale dienstencentra’s.
Men maakt er ook gebruik van moderne technieken. Zo wordt het gaarproces vervroegd onderbroken en met snelkoelers afgekoeld. Dit zorgt voor een betere en hogere voedingswaarde.

Patrick Bosmans, OCMW secretaris: ” We kregen heel wat reacties van de bezoekers. De mensen zijn enthousiast over het nieuwe gebouw, het concept en het comfort dat er is. Er waren natuurlijk ook veel vragen over de organisatie van de nieuwe keuken. Vele vrouwen waren benieuwd op welke manier er gekookt wordt, welke nieuwe kook procedés de kok zal gebruiken enz. Ook naar de kleur van de gordijnen werd reeds gepolst want deze hangen nog niet op en zo kan ik nog even doorgaan.
Wat bij heel veel mensen zeer goed onthaalt werd was dat elke leefruimte beschikt over een eigen buiten terras.”

De bewoners van het WZC Wilgenhof verhuizen op woensdag 9 november 2011 naar het nieuwe gebouw gelegen aan de nieuwe straat Welzijnsweg 2 .
De planning van de verhuis wordt dan ook reeds maanden voorbereid.

Bart Deconinck, directeur WZC Zilverlinde: “ Om de verhuis zo vlot mogelijk te laten verlopen bestaat het verhuis scenario uit drie delen.
Het eerste deel zit er bijna op dit omhelsde de aankoop van het nieuwe materiaal . Zo bestaat de kamerinrichting bijvoorbeeld op de matrassen na uit nieuw materiaal.
De tweede stap voor de verhuis noemden we de inlichting fase. Dit omhelst alles wat vergunningen betreft, het op de hoogte brengen van de artsen dat we verhuizen, heel wat praktische zaken met de bewoners en hun familie overlopen. We proberen de bewoners na de verhuis zoveel mogelijk in de zelfde leefgroep te houden die ze gewoon zijn qua medebewoners en personeel. Maar ook werd hen zoveel als mogelijk de keuze gegeven om een kamer te hebben langs de zonnekant of met uitzicht op de wei met paarden,…
Een heel belangrijk moment in de tweede fase was ook vorige week. Dan hebben we verspreid over drie halve dagen met de bewoners en hun familie eens komen kijken naar wat hun persoonlijke nieuwe kamer wordt. Zo hebben ze hun kamer al eens gezien en kunnen ze zich stilaan voorbereiden op de verhuis.
Het derde deel van het scenario is dan de verhuis zelf. Er is met het personeel een schema opgemaakt van wie wanneer eet en gewassen wordt in Wilgenhof om een tijdschema van de verhuis naar WZC Wilgenhof op te stellen. Deze verhuis zal in drie groepen gebeuren.
We hebben de families gevraagd of zij op 9 november kunnen aanwezig zijn en zijn zeer blij dat heel velen hier op ingegaan zijn want we willen die dag dat elke bewoner een vaste begeleider heeft en dit voor de hele dag. Dit kan door een familielid, personeelslid of een vrijwilliger zijn.
Ook het rode kruis werkt mee om bijvoorbeeld rolstoelpatiënten te vervoeren. De politie ondersteunt ook de verhuis evenals de gemeente.
Een heel draaiboek dus zodanig dat de bewoners niet te veel last hebben en zich snel thuis kunnen voelen in WZC Wilgenhof .”

 
Vragen die betrekking hebben op de dienstverlening van het woonzorgcentrum zijn welkom bij: Bart Deconinck, directeur op het nummer 02 334 17 80, per e-mail: bart.deconinck@ocmwspl.be of Vera De Boeck, maatschappelijk assistent op het nummer 02 371 03 81, per e-mail: vera.de.boeck@ocmwspl.be.

Vragen over de werking van het nieuwe dienstencentrum zijn welkom bij Wenke Peetroons, centrumverantwoordelijke op het nummer 02 377 03 55 of per e-mail: wenke.peetroons@ocmwspl.be.

%d bloggers liken dit: