SINT-PIETERS-LEEUW / RUISBROEK: – Op de gemeenteraad van donderdagavond werd er gestemd over een reglement betreffende workshop djembé + Afrikaanse dans in buurtwerking van Ruisbroek en een reglement proefproject huistaakbegeleiding in het kader van diezelfde buurtwerking. 
.

Wilt u de ‘buurtwerking Ruisbroek 1601’ leren kennen kom dan zeker langs op de opendeurdag op 1 oktober 2011 tijdens jaarmarkt Ruisbroek in de Kerkstraat nr. 10 te Ruisbroek. U wordt er verwelkomd met een hapje en een drankje.

Tijdens de jaarmarkt is er bij ‘1601’ een initiatie djembé en Afrozumba van 10.00 tot 12.00 uur. De jongeren van de buurtwerking zorgen voor animatie voor jong en oud: minivoetbal, frisbee, circusanimatie. Verder kunnen de kinderen er terecht op het springkasteel en kunnen ze zich amuseren met de reuzenspelen.

Wilt u nieuwe mensen leren kennen of samen met uw gezin aan leuke activiteiten deelnemen? Dan is ‘1601’, de buurtwerking in Ruisbroek iets voor u!

Wat heeft 1601 allemaal te bieden:

Jongerenwerking in den atelier
Voor jongeren tussen 12 en 25 jaar, elke woensdag tussen 13.00 en 17.00 uur – Gratis.
Elke woensdag organiseren jongeren samen leuke activiteiten.
Je kan zelf het programma mee bepalen.
Elke maand worden twee weekendactiviteiten gepland. Benieuwd?
Kom gerust een kijkje nemen!
.

Toeleiders in diversiteit
Elke dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur – Gratis.
Deze mensen gaan samen met u op zoek naar het meest gepaste aanbod, helpen u bij het inschrijven en het invullen van allerhande papieren, geven antwoord op uw vragen enzovoort. Kortom ze helpen u op weg met veel enthousiasme.

Gospelkoor KOZI
Vanaf zaterdag 8 oktober 2011 elke zaterdag van 17.00 tot 19.00 uur – Gratis.
Zin om te zingen? Of speelt u muziek? Dan bent u van harte welkom op de repetities van het Gospelkoor KOZI. Het koor start op zaterdag 8 oktober en is nog op zoek naar nieuwe leden.
Voelt u het al kriebelen? Kom dan zeker een kijkje nemen. U kunt kijken, genieten of …meedoen!

Workshop djembé en Afrikaanse dans
Op vrijdag 21/10 – 4/11 – 18/11 – 2/12 en 16/12 telkens van 19.30 tot 21.30 uur.
Kunt u de beentjes niet stilhouden? Dan is de workshop djembé initiatie (1 uur) en Afrikaanse dans (1 uur) iets voor U! U kunt beide combineren of voor elke discipline apart intekenen.

OPROEP TOT VRIJWILLIGERS:
– Voor de vrouwenwerking.
We zoeken mensen die sociaal voelend zijn, een open geest hebben en die samen met de vrouwen leuke activiteiten willen organiseren.

– Voor de jongerenwerking.
We hebben jongeren (vanaf 18 jaar) nodig die mee de vormingswerker van Groep Intro willen ondersteunen om permanentie te houden op woensdagnamiddag van 13.00 tot 17.00 uur, die leuke activiteiten willen organiseren en begeleiden en die zin hebben om met jongeren te werken.
– Voor de huistaakbegeleiding die de gemeente wenst te organiseren in Ruisbroek.
Voor alle kinderen die schoollopen in Ruisbroek zijn we op zoek naar gemotiveerde mensen die zich kunnen vrijmaken om hen te helpen bij hun huistaken.
Op maandag, dinsdag en/of donderdag starten we een huistaakklas tussen 15.45 en 18.15 uur.

Meer info: Integratiedienst 02 371 63 27 – integratie@sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: