VLAAMS-BRABANT: – Toerisme Vlaams-Brabant geeft 48.863 euro subsidies aan vier nieuwe toeristisch-recreatieve projecten in het Hageland en de Groene Gordel. Het gaat om het smaak- en brouwproces van de Aarschotse Bruine, de verbouwing van het kaarsenatelier De Vlaspit in Scherpenheuvel, infopanelen in het Pajottenland en de restauratie van een autentieke huifkar in Sterrebeek.

Toerisme Vlaams-Brabant beschikt over een toeristisch-recreatief investeringsfonds (TRIF) voor de cofinanciering van toeristisch-recreatieve projecten in de regio’s Hageland en Groene Gordel en in kunststad Leuven. Het doel van dit fonds is de toeristisch-recreatieve ontwikkeling te bevorderen en het aanbod te verhogen, door Europese en Vlaamse investeringen aan te trekken. Recent werden weer vier nieuwe projecten goedgekeurd. Deze projecten voldoen aan een aantal voorwaarden.
Zij moeten bv. inhoudelijk een duidelijke toeristisch-recreatieve meerwaarde hebben. Het moet gaan om toeristisch-recreatieve infrastructuur (investeringen) op het terrein en zij moeten Vlaamse en/of Europese investeringen naar de provincie Vlaams-Brabant trekken.

Infopanelen “Kijk op het Pajottenland”.
Er worden informatiepanelen langs het fietsnetwerk en het wandelnetwerk geplaatst om te wijzen op het authentieke rurale karakter van het landschap. Via deze panelen kan een ‘panoramaroute’ gefietst worden. Met dit iniatief wil men naast eigen recreanten en bezoekers uit heel Vlaanderen ook recreanten uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en uit Wallonië de authenticiteit van dit stukje platteland laten ervaren.
Dit project werd ingediend door de vzw Pajottenland+.
Toerisme Vlaams-Brabant cofinanciert met 5.687,50 euro, dit is 12,45 % van de totale projectkosten.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: