RUISBROEK: – Wie denkt dat vissen een sport voor oude mannen is moet deze week eens een kijkje nemen aan de visvijvers naast sporthal A.J. Braillard in Ruisbroek. Zo een 16 jongeren, van 8 tot 16 jaar, worden er door de plaatselijke vissersclub ingeleid in de geheimen van het hengelen.

Vissersclub de Gouden Brasem uit Sint-Pieters-Leeuw leert de Leeuwse jeugd hengelen.
De jongeren krijgen 5 dagen hengelinitiatie door de ervaren leden van de club. In de voormiddag is er interactieve theorieles. In de namidag mogen de jongeren dan zelf proberen te vissen. De week wordt morgen afgesloten met een wedstrijdje.

Voorzitter Ghisleen Dubois: “ We beginnen ’s morgens om 10 uur met theorieles. Ze leren hoe je lijntjes maakt, hoe je er een haak aan maakt, hoe je er loodjes aanzet. Daarna leren we hoe ze moeten uitsmijten. Om hen dat aan te leren oefenen we met een tennisbal. We leren hen de tactiek om de tennisbal in een bak te gooien en zo eigenlijk het uitsmijten om te vissen aan te leren. Daarna oefenen we dan met een lijn met gewicht aan.
Na het middageten oefenen we dan aan de vijver. En daar gaan we dan vissen. We zijn steeds met minimum vier begeleiders. Dat is ook echt nodig om de jongeren goed te begeleiden. Want het is bijvoorbeeld toch een verschil als je ’s morgens op een stuk karton geoefend hebt om een haakje uit te halen en als je dan in de namiddag een echte vis boven haalt kan men in het begin nog wat hulp gebruiken.
Het hengelen zelf doen ze al heel heel goed. Gisteren nog heeft één van de meisjes nog een brasem gevangen van anderhalve kilogram!

meer info over de vissersclub: www.degoudenbrasem.be

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: