Hoebelbike schenkt iedere deelnemer een gratis inheemse boom. De eerste boom werd geplant door Schepen Jos Speeckaert, Pierre Demesmaeker van Inter-Arbo en Jos & Francine van de Baljuwhoeve.

Op vrijdagavond 5 augustus 2011 pakt Hoebelbike opnieuw uit met zijn 6de avond/ nacht MTB-tocht;
vanaf 18.00 uur tot 22.00 uur komt de biker ‘die liever in de duisternis vertoeft’, aan z’n trekken. Hoebelbike heeft dit jaar geïnvesteerd in speciale plastiekenwegwijzers met fluostrips en zo de bepijling nog duidelijker gemaakt.

Op zondag 7 augustus 2011 organiseren we een MTB-evenement waarbij tochten worden aangeboden volgens eenieders niveau.
Er staan niet minder dan 5 verschillende afstanden op het menu, van 25km. tot liefst 125km.

De 125 km-tocht is, gelet op het succes van de lange afstand afgelopen jaar, een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van Hoebelbike met een positief hoogteverschil van > 1500 m. Voor deze Die Hard–mountainbikers proberen we een aantal pittige hellingen (Keeperenberg, Bruine Put) in het parcours te verwerken zodat hun honger ook gestild kan worden.
Ook dit jaar proberen we voldoende variatie in de tocht te brengen. Zo zijn er opnieuw heel wat onontgonnen stukken in het parkoers verwerkt. Ook proberen we over privé domein te gaan in samenspraak met de eigenaar(s).

27-41-46 km. inschrijvingen van  08:00 tot 10:30 prijs 5€
68-90 km. inschrijvingen van 07:00 tot 10:00 prijs 6€
Locatie: BALJUWHOEVE, Nederstraat 55 te VLEZENBEEK

Van de bevoorradingen maken we een erezaak. We serveren op de diverse locaties water, sportdrank (Aquarius), peperkoek, cakes, koekjes, appelsienen, bananen, watermeloenen, …

De technische bijstand wordt verzorgd door Brukombikes.

Een Rode Kruis post bestaande uit 6 verpleegsters aanwezig is in de tent om bij kwetsuren de eerste zorgen toe te kunnen dienen. Verder staat er ook een ambulancewagen met een dokter ter beschikking die de ernstig geblesseerden op het parcours gaan opsporen om hun snel te kunnen behandelen.

Naast de bike-wash dient niet enkel de innerlijke mens versterkt te worden maar ook een verkwikkende douche kan wel eens deugd doen! Gesteund door het succes van de voorbije jaren willen we dit jaar opnieuw een douchewagen aan onze bikers presenteren bestaande uit 6 douches met afzonderlijke kleedhokjes.


15 jaar Hoebelbike

Door de jaren heen zijn de Hoebeltochten uitgegroeid tot het grootste sportevenement van Sint-Pieters-Leeuw en als Mountainbike evenement zelfs ver buiten de grenzen van onze gemeente.

Jan Benoot en Raymond De Saegher: “We zijn niet zonder slag of stoot gekomen tot wat of wie we zijn, minutieuze voorbereidingen en vele vrijwillige uren en dagen werken maken dat we van Hoebelbike een referentie gemaakt hebben in z’n soort. We zijn ook nooit te verlegen geweest om onze grenzen te verleggen. Buiten het perfect gepijlde parkoers, welk dit jaar over de 3 gewesten loopt (via oa A’lecht, S-P-L, Beersel, Braine l’Alleud,…), ditto omkadering en dankzij de prachtige Baljuwhoeve (met dank aan Jos & Francine Van Cutsem) zijn we als eerste gestart met een tocht van meer dan 100km in onze streek. Niettegenstaande deze marathon afstand hebben we er ook steeds blijven voor zorgen dat de minder fanatieke biker eveneens aan z’n trekken kwam vandaar ook de keuze voor de kortere afstanden. Dit jaar is er trouwens keuze ts 7 afstanden waarvan de kortste 27 km is en de langste 125 km.

Gezien we willen blijven vernieuwen wordt dit jaar de organisatorische uitdaging de deelname aan de O2 bikers marathon challange. Dit is een regelmatigheidscriterium met tijdsopname waarmee we in de streek opnieuw de grens voor de sportieve mountainbiker verleggen. We wensen er wel de nadruk op te leggen dat het geen wedstrijd is. Om een en ander in goede banen te leiden hebben we ook de hulp ingeroepen van een Vlezenbeekse vereniging namelijk De Speelvogels. Deze mensen nemen de tijdsregistratie van de marathon voor hun rekening, iets wat zonder hun hulp zeer moeilijk door ons te realiseren was en waarvoor ook van harte dank.

Dat onze relatie met de plaatselijke bedrijven met de jaren ook gegroeid is getuige de verschillende passage’s aan en door bedrijven. Zo rijden we dit jaar opnieuw door het domein van InterArbo waar eigenaar Pierre Demesmaeker zonder twijfel opnieuw een zeer origineel stuk parkoers zal bouwen,
verder rijden we rond de brouwerij Lindemans, langs Kachels VandenBerghe, via Brukombikes en net zoals vorig jaar door Café De Linde.”

Maar mountainbikers rijden het liefst door de weidse natuur, door de bossen, langs singletracks, door de velden het zijn maw mensen die van de natuur houden. Omwille deze voorkeur proberen we ons parkoers zo gevarieerd mogelijk te maken en zijn we gaan samen zitten met de mensen van Natuur en Bos. Met goed gevolg. Natuur en bos heeft ons de toelating gegeven om door een paar mooie stukjes bos te rijden. De voorwaarde is wel dat, indien het regent met de dag van de tocht, we niet door deze bossen rijden en ons parkoers aanpassen, een inspanning de we er graag bijnemen.

Inter-Arbo schenkt gratis inheemse bomen aan de deelnemers!

Om de natuur ook nog een handje te helpen gaan we dit jaar aan elke deelnemer een inheemse boom schenken (met dank aan Inter Arbo). Om dit initiatief kracht bij te zetten werd vandaag een eerste boom geplant in de weide van de Baljuwhoeve.
In aanwezigheid van Schepen Jos Speeckaert, Pierre Demesmaeker van Inter-Arbo en Jos & Francine van de Baljuwhoeve.

Er vanuitgaande dat we dit jaar tussen de 1500 en 2000 deelnemers zullen hebben zal dankzij dit initiatief België er opnieuw wat groener uitzien.

Pierre Demesmaeker: “elke deelnemer ontvangt een flyer, waarmee op een later tijdstip een van de vijf soorten inheemse bomen kan worden afgehaald in onze boomkwekerij en tuincentrum Inter-Arbo in Vlezenbeek.”

Meer info: www.hoebelbike.be

%d bloggers liken dit: