SINT-PIETERS-LEEUW: Op 25, 26 en 27 juni 2011 heeft Roses@Coloma plaats in het kasteel en het kasteelpark Coloma te Sint-Pieters-Leeuw.
De gemeentediensten, Natuur en bos en de kunstenaars Kaat Tilley en Daniël Ost zijn samen met hun team in het Coloma park en Kasteel bezig met de voorbereidingen van Roses@Coloma.

Europa’s grootste en mooiste rozentuinen zullen dan worden bezocht door duizenden rozenliefhebbers, -kwekers en -handelaars.

 .  

 

Mede door de tentoonstelling van kunstwerken en creaties van modeontwerpster Kaat Tilley en bloemensierkunstenaar Daniël Ost zal de toeloop van bezoekers de vorige edities merkelijk overtreffen. De rozentuinen in het kasteelpark zijn gratis toegankelijk, de toegang tot de tentoonstelling in het kasteel bedraagt 5 euro.

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2011 zijn de openingsuren van 10.00 u tot 20.00 u voorzien.
Op maandag 27 juni 2011 van 10.00 u tot 18.00 u.

Tijdens de rozendagen is het verboden te parkeren in de Sint-Sebastiaanstraat.
Omdat men de grootste toeloop voorziet op zondag 26 juni heeft de gemeente een shuttledienst georganiseerd vanop de parking Makro aan de Bergensesteenweg 427. Bezoekers kunnen er gratis gebruik maken van de bussen die hen voor de ingang van het domein Coloma afzet en hen na het bezoek weer ophaalt.

De Belg Daniël Ost is één van ‘s werelds beroemdste bloemsierkunstenaars. Telkens opnieuw verrast hij het publiek met wonderbaarlijke bloemstukken en -sculpturen. Daniël Ost slaagt erin het leven uit te beelden aan de hand van bloemen en creëert absolute schoonheid door zijn passie en kunst. Hij verzon een eigen wereld vol verbazingwekkende bloemkunstwerken en bouwde zo een trouw internationaal klantenbestand op.

Evenementen van Daniël Ost worden beschouwd als een unieke ervaring. De ‘wereld der bloemen’ ervaren zoals Daniël Ost, is een andere wereld binnentreden, vol mooie kleuren, ontwerpen en bloemengeuren. Zijn motto ‘Perfectie zit ‘m in de details’ is niet lukraak gekozen. Samen met zijn team deskundigen creëert deze Belgische bloemsierkunstenaar de meest luxueuze en geraffineerde bloemenfantasieën, die men nooit meer vergeet.

Modeontwerpster Kaat Tilley: “We werken zes composities uit binnen en buiten het kasteel. Het zal lijken alsof de ontwerpen uit de muren en uit de grond zullen komen. Ik heb altijd al graag gewerkt op locaties met een historische uitstraling. Naast bloemen en mode stel ik er ook kunstwerken en design tentoon.”

Japanse rozen Europees gegeerd.

Tijdens ROSES@COLOMA zullen maar liefst 150 Japanse rozenvariëteiten in volle bloei te bewonderen zijn. De bijzondere vormen en betoverende geuren van de Japanse rozen in het algemeen en van de speciale Zenrozen in het bijzonder, zullen ongetwijfeld enthousiaste reacties uitlokken bij de bezoekers. Heel wat van deze Japanse variëteiten zijn nergens anders in Europa te vinden. Buitenlandse rozenkwekers en -liefhebbers stellen dan ook regelmatig de vraag om enthout te mogen snijden. Naast de Japanse is ook de internationale rozentuin erg de moeite waard. Rozen uit niet minder dan 26 landen, vanop zowat alle continenten, zijn vertegenwoordigd. Een bonte verzameling kleuren, vormen en geuren bezorgt de liefhebber een overrompelende ervaring!

Schot in de roos!


In de jaren 90 ging vanuit de bevolking van Sint-Pieters-Leeuw een stem op om het Coloma-park aantrekkelijker te maken. Het was Ing. Marcel Vossen, provinciaal directeur van het Agentschap voor Natuur en Bos en verantwoordelijk voor o.a. het beheer van het park, die in 1995 de eerste rozentuin aanlegde. Het initiatief bleek al gauw een succes! Er volgden dan ook meerdere uitbreidingen die resulteerden in wat is uitgegroeid tot Europa’s belangrijkste rosarium. Meer dan 3000 rozenvariëteiten uit 26 landen zijn er vakkundig opgedeeld in prachtige tuinkamers. Extra troeven op het domein zijn het rozenmuseum en de rozenboomgaard.
Een dagje ROSES@COLOMA staat garant voor een dagje genieten. Een domein van 15 ha, kuieren in het groen van de ene tuinkamer naar de andere, overweldigd door de schoonheid van duizenden bloemen. En de klap op de vuurpijl worden ongetwijfeld de creaties die bloemensierkunstenaar Daniël Ost en modeontwerpster Kaat Tilley in het Kasteel Coloma zullen tentoonstellen.


ENGLISH

On Roses @ Coloma from 25 through 27 June 2011, none other than world-renowned floral decorator Daniël Ost and internationally reputed fashion designer Kaat Tilley are planning to organize a striking exhibition in the historic domain castle, thus enhancing the event’s international stature even further.
Where?
Domain Coloma, Joseph De Pauwstraat 25 – 1600 Sint-Pieters-Leeuw
GPS coordinates for Coloma 50°46.7223’N 4°14.90202′

Programme:
Saturday 25 and Sunday 26 June 2011– 10 AM to 8 PM Exhibit with entertainment
Monday 27 June 2011 – 10 AM to 6 PM

Admission to the domain and the rose gardens is free
Admission to the Kaat Tilley and Daniël Ost exhibition inside the Castle Coloma
EUR 5 per person / children under 12 years of age free

%d bloggers liken dit: