REGIO: – Met de zomerse vlindercursus en –speurtochten van het Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën vzw wordt je hele gezin vlinderspotter! De gezinscursus ‘Speuren naar 1 miljoen vlinders’ is op maat van kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen. Op twee avonden ontpoppen jullie zich samen tot vlinderkenner (7/7 en 14/7). Volg nadien 1 miljoen vlinders op de speurtochten in Dilbeek (op 7/8, 4/9 en 2/10).

De ervaren lesgevers van Natuurpunt Educatie leren je alles over de soorten dag- en nachtvlinders, hun leefgebied, vlindertellingen, monitoring… De twee gezins-cursusavonden gaan door in educatief centrum De Paddenbroek (Paddenbroekstraat 12, Gooik) en de drie vlinderspeurtochten zijn in Dilbeek (begeleid door Marc Bruneel van Natuurpunt Dilbeek).

In samenwerking met Natuurpunt Educatie, Natuurpunt Dilbeek, Vlinderwerkgroep Thecla en educatief centrum De Paddenbroek. Dit vlinderproject krijgt steun van de Vlaamse overheid (Mina).

Meer info en inschrijven: www.1miljoenvlinders.be.

%d bloggers liken dit: