VLAAMS-BRABANT: – De provincie Vlaams-Brabant geeft 120.000 euro subsidies aan 10 vormingsinstellingen en 600.000 euro voor 31 socio-culturele verenigingen.

Met deze subsidies willen wij een tastbare bijdrage leveren aan de rijkdom en diversiteit van het sociaal-culturele werkveld in de provincie“, zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor cultuur. “Voor het eerst worden twee migrantenverenigingen, de Associazioni Internazionali Federate (AIF) en de Federatie van Mondiale Organisaties (FMDO), en de holebikoepel gesubsidieerd“.

De 10 vormingsinstellingen zijn CCV, Mobiel 21, Rode Kruis, S-academie, TIEVO, Universiteit Vrije Tijd, VIBEG/het Grote Plein, Voedselteams, Wisper en Zorg-Saam.

De 31 verenigingen zijn AIF, August Vermeylenfonds, Curieus, Davidsfonds, FEDOS, FMDO, FVK-Rodenbachfonds, Gezinsbond, Holebikoepel, HVV, KAV, KVG, KVLV, KWB, Landelijke Gilden, LBG, Liberale vrouwen, Markant, Masereelfonds, NEOS, OKRA, Pasar, S-plus, VCOV, Velt, VIVA-SVV, VVVG, VVB, Vtb-Kultuur, Willemsfonds en Ziekenzorg

Om een subsidie te krijgen moeten de verenigingen minstens 12 afdelingen hebben in Vlaams-Brabant, gespreid over de twee arrondissementen Leuven en Halle-Vilvoorde. De vormingsinstellingen moeten minstens 150 uur educatieve of publieksgerichte activiteiten aantonen. Dit is een ‘instapdrempel’ die ze minimum moeten halen. Daaraan is een basissubsidie en eventuele personeelssubsidie gelinkt. Daarnaast moeten beide werksoorten een beleidsplan voorleggen. Op basis van een inhoudelijke beoordeling van dit beleidsplan krijgen ze een werkingssubsidie.

%d bloggers liken dit: