SINT-PIETERS-LEEUW: – Ter gelegenheid van de 35ste verjaardag van de Leeuwse Kunstacademie stellen alle leerkrachten hun eigen werk tentoon in G.C.C. Coloma; schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerk, grafiek, animatiefilm, striptekeningen en illustraties.


Directeur Patrick Huybrechts leidde ons rond op de tentoonstelling van zijn leerkrachten in Coloma.

Patrick Huybrechts: “ We hebben in het Colomakasteel per ruimte één of twee leerkrachten hun werken laten presenteren in een mooi overzicht. Het is toch zeer belangrijk in het kunstonderwijs dat de leerkracht zelf nog aan het werk is hé in mijn geval is dat net hetzelfde.
Dat is ook de sterkte van het kunstonderwijs, dat is dat de leerkracht geen theoretische zijn.

De leerkrachten zorgen voor kennis overdracht maar het is toch ook een passie die je draagt en overbrengt. En die passie groeit enkel uit je eigen werk en toewijding zeg maar.

Nu we er toch net voorbij lopen. Zo is Patrick Crombe een steenkapper van zeer hoog niveau die prachtig werk maakt. Zoals je ziet zijn de werken zeer verscheiden.
Een ander voorbeeld zijn de werken van Juffrouw Katrien Matthys onze leerkracht van het 1ste,2de en 3de leerjaar zij werkt dus met de jonge kinderen maar haar werken die ze zelf maakt verschijnen ook in Humo en andere tijdschriften.”

Gelijkvloers:

Patrick Huybrechts: “ Wat ons ook onderscheidt van alle andere onderwijsvormen dat is dat onze leerkrachten van over het hele land komen zelfs uit Genk en Hasselt. Dat komt omdat ze een volledige lesopdracht maken door in verscheidene academies te werken.

We zijn ondertussen op de eerste verdieping waar je werk ziet van Wina Bogaert, leerkracht schilderen en je merkt een prachtig werk moet niet altijd groot zijn. Het kleine schilderijtje van het kindje vind ik heel mooi.
Als je dan in de volgende zaal kijkt zie je het werk van striptekenares Sandra Van Den Bremt. Dat is ook met een eigen techniek en aanpak.
Het is kunst op zichzelf hoe je een verhaal vertelt, hoe je het inkleurt en hoe je je documenteert. Wat vele mensen niet weten is dat bij het maken van kunst documentatie zeer belangrijk is zoals hier enkele oefeningen hoe je aan gezichten karakter kunt meegeven.
Ook de werken in de volgende zaal zijn zeer verscheiden. Deze kunstenares maakt grote monumentale muurschilderingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen,hotels,… en hier zie je een voorontwerp van een project. Tegelijkertijd zie je aan de muren het werk van juf Vanessa Decort weer iets totaal anders hier zie je een collectie Tarot kaarten die ze schilderde. En haar werk werd door een Amerikaanse firma ook echt uitgebracht. Je merkt hier veel verbeeldingskracht, fantasie maar tegelijk ook technisch heel goed afgewerkt.
Jorgon Misotten is de leerkracht vorm bij ons en hij werkt met boomstammen die hij helemaal uitfreest. Waar dus het mooie van het hout, de structuur tot uiting komt. Wat hierbij op te steken valt is dat ‘schoonheid’ vaak in hele simpele vormen in de natuur waar te nemen is maar de kunst is dat erin te ontdekken voor je aan je werk begint.”

Eerste verdieping:

Aagje Ingels – Wina Bogaert – Adelheid Verledens – Vanessa Decort – Katrien Matthys – Jorgon Misotten – Yo Bisschops – Patrick Crombe – Nancy Vandenbosch – Sandra Van Den Bremt – Patrick Huybrechts

Toegankelijk op zaterdagen 21 en 28 mei en op zondagen 22 en 29 mei 2011, telkens van 14.00 tot 18.00 uur.
Locatie: Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma, Joseph Depauwstraat 25 te Sint-Pieters-Leeuw

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: