SINT-PIETERS-LEEUW: – Sint-Pieters-Leeuw nam dit jaar voor het eerst deel aan de actie ‘Fit in 12 weken’.
Vandaag had in het Wildersportcomplex de hertestdag plaats van de actie.

Fit in 12 weken actie te Sint-Pieters-Leeuw

Eind februari kwam een testteam van de Provincie Vlaams-Brabant voor het eerst naar Sint-Pieters-Leeuw voor de actie ‘Fit in 12 weken’. De inschrijvingen waren op korte tijd volgeboekt.
De deelnemers legden toen een test op een hometraineraf. Zo kreeg men een beeld van zijn conditie (uithoudingsvermogen en lichaamssamenstelling) en werd een persoonlijk trainingsschema aan de deelnemer meegegeven. De volgende twaalf weken kon men dan zijn uithoudingsvermogen verbeteren in zijn favoriete sport: wandelen, joggen of zwemmen.
 ..

Vandaag volgde voor de deelnemers dan in het Wildersportcomplex de ‘hertestdag’.
Enkele deelnemers hadden afgehaakt maar het overgrote deel was terug op de afspraak.

Bart Van Onsem, sportfunctionaris: “ Vandaag wordt een vergelijkende test gedaan met 12 weken geleden om te zien of hun trainingen van de voorbije weken resultaten opleveren.
Indien de deelnemers het wouden konden ze een opvolgingsprogramma volgen bij Zwemclub De Waterleeuwen, Wandelclub Sint-Pieters-Leeuw en Joggingclub Leeuwerik. Of het trainingsschema zelf alleen opvolgen.
De eerste reacties die ik vandaag hoor op de hertest zijn positief.
Door het succes zullen we vermoedelijk volgend jaar een nieuwe reeks ‘Fit in 12 weken’ opstarten.”

 ..
Philippe Van Diest, sportfunctionaris dienst sport provincie Vlaams-Brabant: ” De mensen die het programma gevolgd hebben scoren heel goed. 91% behaalde een beter resultaat.
Normaal is het de bedoeling dat ze in 12 weken trainen één fitheidsniveau stijgen. De meeste zijn hierin gelukt we hebben er zelf verscheidene die twee fitheidsniveaus gestegen zijn wat we in weinig gemeenten tegenkomen.
Na deze hertest krijgen degene die het willen weer een nieuw aangepast trainingsschema mee oa. Aangepast aan hun hartslagen en dat voor de verschillende sporten en de bedoeling is dat ze dit dan terug gaan volgen. “

Meer info: www.fitin12weken.be

%d bloggers liken dit: