SINT-PIETERS-LEEUW – In het Parochiecentrum van Negenmanneke vonden de bestuursverkiezingen plaats van N-VA Sint-Pieters-Leeuw. Luc Deconinck wordt afdelingsvoorzitter.

Katleen Bury – advocate en inwoner van Sint-Laureins-Berchem – wordt ondervoorzitter.
Nadat ze drie jaar advocate was aan de Balie van Brussel, werkt ze sinds september 2009 op het kabinet van Vlaams minister Geert Bourgeois als raadgever voor de Vlaamse Rand en Brussel.

Werden ook verkozen: Gust Crabbe, Lily Debruyn-Ockerman, Yvo Debruyn, Eddy De Cock, Jan Desmeth, Daniel Gistelinck, Annemarie Van Belle-Cloesen, Jan Van Belle en Marleen Van Hassel-De Kegel.

Luc Deconinck was sedert zijn studententijd, buiten elke partij om, begaan met de Vlaamse autonomie en de Vlaamse rand. Als voorzitter van het Halle-Vilvoorde Komitee tot 2005 was hij één van de drijvende krachten achter de acties rond de splitsing van BHV.
In 2005 werd hij voorzitter van VZW De Rand tot 2010.
Met  verkiezingen van 13 juni 2010 koos hij resoluut voor de N-VA als lijstduwer op de N-VA Kamerlijst voor BHV. Voor zijn Vlaamse inzet werd hij beloond met o.a. de André Demedtsprijs  en de Vic Feytonsprijs van het Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw (2005).

%d bloggers liken dit: