SINT-PIETERS-LEEUW: – GeoSea en BIK Woningen volgen Stadsbader-Flamand en Cop& Portier op als winnaars van de alweer zevende Keien van Bouwkroniek.

De sleutelklare woningbouwer BIK Woningen uit Sint-Pieters-Leeuw, een onderdeel van de Groep H(Huyzentruyt), haalde het in de categorie algemene bouwbedrijven van Beeuwsaert Construct uitLedegem en Juri uit Zele.

Bouwkroniek kent als toonaangevend vakblad voor de bouwsector deze jaarlijkse onderscheiding dit jaar toe aan de Belgische bouwbedrijven die de voorbije vijf boekjaren het snelst groeiden. De Keien van Bouwkroniek zijn voor de Belgische bouwbedrijven wat de Gazellen van Trends zijn voor bedrijven in het algemeen. De erelijst van de Keien wordt gevormd door Cop & Portier, Durabrik, Kijk en Bouw, PIT Antwerpen, Maisons Baijot en Woningen Blavier (algemene bouw) en door Stadsbader-Flamand, Aclagro, Marcel Nijs, Jan De Nul, De Schaepmeester en Bodarwé (gww).

De Belgische bouwbedrijven worden voor deze onderscheiding verdeeld in twee categorieën. Algemene bouwbedrijven en afwerkingsbedrijven vormen samen de eerste categorie (erkenningsklassen D, E, F en V). De tweede categorie bestaat uit ondernemingen die actief zijn in grondverzet en wegen- en waterbouw (erkenningsklassen A, B, C, G en H). De rangschikking voor de Bouwkroniek Keien wordt opgemaakt volgens zes criteria: de groei van de omzet in absolute waarde, de groei van de omzet in procenten, de groei van het aantal werknemers in absolute waarde en in procenten en ten slotte de evolutie van de kasstroom (cashflow), eveneens in absolute waarden en in procenten. De optelsom van het resultaat van elk bouwbedrijf voor deze zes afzonderlijke criteria bepaalt de eindrangschikking. De berekening van deze ratio’s gebeurt op basis van de gegevens uit de Trends Bouwkroniek Top Bouw van de boekjaren 2005 tot 2009.

1 comment

  1. Als ze BIK ergens een prijs voor mogen geven, is het voor het bouwen met de meeste fouten!!!! en er ook nog het langs over doen!!!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: