SINT-PIETERS-LEEUW: – Veilig en zeker in het verkeer? Met OKRA natuurlijk!
OKRA verkeerdt: opfriscursus voor veilig verkeer.
Deze heeft plaats op 7, 14, 21 maart en 4 april 2011 telkens om 14.00 uur.

‘Die nieuwe voorrangsregels ken ik niet echt.’
‘Vorige week moest ik in Frankrijk mijn rijbewijs tonen en kreeg te horen dat ik dringend een nieuw exemplaar nodig had.’
‘Moet ik nu voor alle inzittenden een fluohesje in de auto leggen?’

Mobiliteit is levensbelangrijk voor 55-plussers. Beweging voor 55-plussers bij uitstek, OKRA koos voor 2011 voor ‘OKRAmobiel’, een jaarthema dat als rode draad door de werking zal lopen. De opfriscursus past perfect in dit jaarthema.
Weggebruikers en zeker de ouderen onder hen zijn niet altijd even goed thuis in het verkeersreglement. Tijdens vier namiddagen krijg ook jij de kans om daar iets aan te doen. Dankzij de opfriscursus voor veilig verkeer OKRA verkeerdt, samen met leeftijdgenoten in een aangename sfeer.

De inhoud en de aanpak van dit aanbod is perfect aan 55-plussers aangepast.

De opfriscursus OKRA verkeerdt bestaat uit vier sessies. Naast een opfrissing van het verkeersreglement, krijg je ook een zicht op de specifieke problemen van ouderen. Dit alles op een eenvoudige manier gepresenteerd, met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Na afloop heb je een goed gevoel: je kennis is heropgefrist en je voelt je (weer) zeker en veilig in het verkeer.

De opfriscursus heeft plaats in een aangepaste locatie en je krijgt een deelnemersbrochure die je ook thuis nog eens kan lezen.

Door OKRA opgeleide lesgevers staan in voor een kwaliteitsvol aanbod.

Volg je de vier sessies, dan krijg je op het einde een getuigschrift.

Volgende onderwerpen staan tijdens de vier sessies geprogrammeerd:
Alfabet van de wegcode. De basis dus. De zachte weggebruiker: voetgangers en fietsers in de schijnwerpers. Mijn wagen, mijn vrijheid. Samen op weg of hoe de verschillende weggebruikers in wederzijds respect kunnen ‘verkeren’.

Alle senioren, ook niet OKRA-leden, zijn welkom.
Prijs: 10 euro voor de vier lessen
Locatie: De Merselborre, Schaliestraat 2 te Vlezenbeek

Meer info en inschrijven bij de OCMW-dienstencentra:
Els Aerts 02 332 59 53 – Wenke Peetroons 02 377 03 55

%d bloggers liken dit: