VLAAMS-BRABANT: – Uitnodiging Vrouwendag op zondag 27 februari 2011 van 13 tot 18 uur in PIVO te Asse.

Op zondag 27 februari vindt de Vlaams-Brabantse vrouwendag plaats. Het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse is dan de ontmoetingsplaats voor alle vrouwen, van jong tot oud. Dit jaar staat de vrouwendag in het teken van de kracht van beeldvorming. Beelden kunnen een vrouw maken of breken.

De dag is een trefpunt voor ontmoeting, uitwisseling, discussie en gezelligheid rond een brede waaier van activiteiten, georganiseerd door en voor vrouwen. Er zijn creatieve verrassingen te zien, te horen, te proeven en te beleven. Dit jaar is het thema de kracht van beelden“, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor diversiteit en gelijke kansen. “Beelden kunnen een vrouw immers maken of breken. Beelden over wie iemand is of hoe iemand ‘gezien moet worden’ komen bijvoorbeeld tot stand door de manier waarop over iemand gesproken wordt of de manier waarop iemand zich presenteert. Het beeld dat mensen over iemand hebben strookt vaak niet met de werkelijkheid.”

Op het programma staan workshops over leren bewuster omgaan met lichaamstaal, over bewegen en gezonde voeding voor een beter zelfbeeld of over zelfzekerheid en assertiviteit. Verder zijn er lezingen over ‘er goed uitzien’, transgender of beeldvorming in de film.

De deelname is gratis en er is gratis opvang voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar.
De provincie zet vanuit Aarschot, Haacht, Halle, Leuven, Vilvoorde en Zaventem een gratis busdienst in voor mensen die moeilijk in Leuven geraken. Ook voor rolstoelgebruikers is er aangepast vervoer voorzien.

Adres: PIVO: Poverstraat 75, 1731 Asse
Meer info: http://www.vlaamsbrabant.be/vrouwendag

%d bloggers liken dit: