SINT-PIETERS-LEEUW / ANDERLECHT: – De voorbije maanden werden diverse diefstallen van kruisbeelden op kerkhoven vastgesteld in de regio. In het Pajottenland werden in totaal circa 150 beelden van graven gestolen . In Sint-Pieters-Leeuw werden feiten gepleegd op de kerkhoven van Vlezenbeek en Ruisbroek.
Diverse gestolen beelden van kerkhofdiefstallen zijn nu teruggevonden in Anderlecht.

Via een melding van een sluikstort in de omgeving van de “Luizenmolen” te Anderlecht werd door een werknemer van een depot van groenonderhoud vastgesteld dat dit sluikstort bestond uit diverse,vermoedelijk bronzen beelden.
Gelet de verantwoordelijke van het terrein op de hoogte was van diverse diefstallen van bronzen beelden op o.a. kerkhoven te Sint-Pieters-Leeuw werd de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw door hem in kennis gesteld.
Een vijftiental Jezus- of Mariabeelden, allen in brons van verschillende grootte en één groot bronzen kruisbeeld werden voor onderzoek naar het commissariaat meegenomen.
Aan de hand van foto’s gevoegd bij de aangifte van diefstallen ons overhandigd door nabestaanden kan al met zekerheid gesteld worden dat een viertal beelden ontvreemd werden op het kerkhof te Ruisbroek.
De teruggevonden beelden die eerder op het kerkhof werden gestolen zullen door de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw teruggegeven worden aan de nabestaanden van hun afgestorven familielid.
Andere gedupeerden kunnen vanaf deze namiddag via de website van de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw www.lokalepolitie.be/5414/ een kijkje nemen op de teruggevonden beelden en indien ze vermoeden dat hun gestolen beeld werd teruggevonden contact nemen voor een afspraak met de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw op tel.02/371.22.28 .

Het verder onderzoek naar de vermoedelijke dader wordt verder gezet door de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

%d bloggers liken dit: