NEGENMANNEKE: – Op de locatie van de vroegere Carrefour in Sint-Pieters-Leeuw komt mogelijk een nieuw shoppingcentrum.

De eigenaar van het gebouw Redevko heeft bij de gemeente een aanvraag ingediend om het gebouw op te splitsen in kleinere winkels. “De gemeente wil de aanvraag eerst grondig bestuderen, maar is het idee niet ongenegen“, zegt schepen van Economie Kathleen D’Herde.
” Er is een dossier ingediend bij ruimtelijke ordening en daar zal ook een mobiliteitsplan aan vast hangen.
Natuurlijk kan dergelijke site niet leeg blijven staan. Dat is niet goed voor de omgeving en voor de leefbaarheid in Negenmanneke.”

Schepen van Ruimtelijke Ordening Martin Schoukens zegt dat de  gemeente van plan is om binnenkort voor de hele Carrefoursite de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan op te starten. Dit plan moet bepalen wat in de toekomst in deze zone kan en wat niet.

De bedoeling is dat een deel van het oude Carrefour gebouw wordt gesloopt en dat er een nieuwbouw zou bijkomen. Daarbij daalt de handelsoppervlakte wel van 29.600 naar 27.200 vierkante meter.

Op de site is momenteel alleen nog een optiekwinkel open. Daar zouden zeker acht winkels bijkomen waaronder al zeker een Kledingswinkel van L&L en schoenenwinkel Avance.


Op de MER website kan je onderstaande info vinden over dit project:
8 september 2010: Ontheffing type MER voor – Nieuwbouw en verbouwing v/e retailpark te Sint-Pieters-Leeuw
www.mervlaanderen.be/uploads/nthbsl1770.pdf

%d bloggers liken dit: