SINT-PIETERS-LEEUW: – Lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw arresteert inbreker op heterdaad.

Deze middag om 11u20 ontving de lokale politie een melding ‘verdachte gedragingen ‘ vanuit de Oude Brusselbaan. Een buurtbewoner zag twee personen aanbellen bij een woning om zich vervolgens via de zijkant naar de achterkant van de woning te begeven.

Toen de interventieploeg ter plaatse kwam had het tweetal zich reeds toegang verschaft tot de woning door een raam te forceren. De daders sloegen onmiddellijk op de vlucht. Eén dader vluchtte in een witte bestelwagen, de andere te voet.
Het voertuig kon ontkomen, de andere dader werd achtervolgd door de politieploeg. Bijkomende ploegen en de omliggende politiezones kwamen bijstand verlenen. Ook de helikopter van de federale politie werd ingezet.

Uiteindelijk werd de dader ingerekend op het nabijgelegen kerkhof door een inspecteur van onze politiezone.
De minderjarige dader (16j) werd ter beschikking gesteld van het parket.
Het tweetal werd eerder op de dag reeds gesignaleerd in de Pijnbroekstraat.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

%d bloggers liken dit: