Het is opnieuw op veel plaatsen nog erg glad. De sneeuw die de afgelopen nacht is gevallen, zal de ochtendspits bemoeilijken. Zeker in het centrum, het noorden en het oosten van het land is het gevaarlijk op de weg.

Door de verse sneeuw kon nog niet overal gestrooid worden op de snelwegen, maar de strooidiensten proberen dat nog in orde te krijgen voor de ochtendspits echt op gang komt. Voorlopig is op veel plaatsen slechts 1 rijstrook echt berijdbaar.

In Sint-Pieters-Leeuw ligt op zowat op alle secundaire wegen een dikke laag sneeuw met ijsplekken.

De lijn Vlaams-Brabant, Stand van zaken 06.15u: – Door de grote hoeveeleid sneeuw die deze nacht gevallen is, rijden er momenteel maar enkele bussen in Vlaams-Brabant.

update 7.45 uur
De Lijn: – Dienstverlening De Lijn ernstig verstoord.
In Vlaams-Brabant zijn de bussen van de stelplaatsen Het Rad (Anderlecht) en Ukkel niet kunnen uitrijden. Door de gladde wegen is de dienstverlening elders in de provincie ernstig verstoord. De bussen die zijn uitgereden, blijven op de hoofdwegen en rijden met vertraging.

VAB-Wegenwacht: -Opnieuw verdubbeling pechtussenkomsten
Mobiliteitsorganisatie VAB meldt dat de sneeuw en vrieskou het aantal auto’s met pech deze ochtend opnieuw heeft doen toenemen. Momenteel spreken we van een stijging met 97 % in het aantal oproepen.
Belangrijkste pechoorzaken :
– slippartijen vooral op secundaire wegen
– hoofdpech blijven de startproblemen
Adviezen:
Vooral het rijden op de secundaire wegen blijft gevaarlijk. Pas de snelheid aan, hou afstand en vermijd bruusk remmen.

Update 10.30 uur:
VAB-Wegenwacht: – Ochtendspits veel rustiger dan gisteren. In vergelijking tot gisteren is er geen algemene chaos.
– De snelwegen waren tijdens de ochtendspits het moeilijkst berijdbaar in Vlaams Brabant en een deel van Limburg. De rest van het land had veel minder problemen om te rijden.
– Er zijn in tegenstelling tot gisteren haast ook geen ongevallen met grote verkeershinder.
– Ook vandaag hebben veel automobilisten na de ervaringen van gisteren geopteerd om van thuis uit te werken of gewoon een dagje vrij te nemen.
– Ook lopen de examens op hun einde waardoor vooral het verkeer rond en naar schoolomgevingen sterk terugloopt.

%d bloggers liken dit: