SINT-PIETERS-LEEUW / REGIO: – Het glooiende landschap bepaalt vandaag de identiteit en eigenheid van het Pajottenland en de Zennevallei. Maar hoe zag het er vroeger uit? Door oude beelden in kaart te brengen, reconstrueren we het verleden van onze streek.

De provincie Vlaams-Brabant, Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei en het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG), willen dit erfgoed van de regio blijvend bewaren. Daarvoor hebben we uw hulp nodig.

Bezit u postkaarten, foto’s, dia’s of schilderijen van vóór 1980? Met typische panorama’s, landschapselementen zoals molens, boerderijen, brouwerijen, grenspalen en kapellen? Of kleine dorpskernen? Geef dan een seintje! Een medewerker van het CAG komt langs, scant het materiaal in en noteert uw verhaal. Het uiteindelijke resultaat? Alle verzamelde beelden zijn binnenkort te bekijken op de beeldbank Het Virtuele Land en de erfgoedbank Erfgoedplus.be. Ze dienen als basis voor latere projecten, wandelingen, tentoonstellingen en uitgaven. Met uw hulp brengen we het verleden van de regio in beeld.

Dit project loopt over de gemeenten Beersel, Dilbeek, Drogenbos, Halle, Liedekerke, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.
De beelden uit de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal zijn al beschreven en ontsloten. Het resultaat kan je zien op www.erfgoedplus.be en www.groetjesuithetpajottenland.be

Lees meer over dit project op www.groetjesuithetpajottenland.be

%d bloggers liken dit: