BELGIË: – Door de sneeuw van vannacht en de verse sneeuw vannochtend is het gevaarlijk rijden.

De Lijn ondervindt hinder van de winterprik:– Ook in Vlaams-Brabant wordt de dienstverlening verstoord door de sneeuwval. Ook hier worden bepaalde kritische punten niet bediend. Verwacht wordt dat tijdens de spits de vertragingen zullen oplopen.

UPDATE 07.35 uur: – Eén van de acties die in het kader van het winteractieprotocol worden toegepast is het blokstrooien. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dit deze morgen toepassen op de Brusselse Binnenring tussen Dilbeek en Woluwe.

UPDATE 08.10 uur: – Nu reeds meer dan 300km file.

UPDATE 09.00 uur: Er staat momenteel meer dan 500km file. Ook op veel secundaire wegen staan er files.

Door de negatieve temperaturen moeten weggebruikers wel rekening houden met plaatselijke gladheid door aanvriezend dooiwater.

UPDATE 10.00 uur: Er staat nog zo’n 300km file op de autostrades.
De strooidiensten hebben zich gefocust op de hoofdwegen waardoor er lokaal nog heel wat problemen zijn.

De wegenwacht van VAB krijgt donderdagmorgen door de vrieskou drie keer meer oproepen voor auto’s met pech, zo meldt de mobiliteitsorganisatie. De belangrijkste oorzaken zijn startproblemen, verstopte filters (door vlokvorming bij dieselwagens) en slippartijen, vooral op secundaire wegen.

Live weerbericht voor Sint-Pieters-Leeuw en regio.

Buienradar

%d bloggers liken dit: