VLAAMS-BRABANT: – De provincieraad van keurde het reglement voor subsidiëring van manifestaties die de Vlaams-Brabantse streekproducten promoten, goed.

De provincie geeft subsidies voor het organiseren van en deelnemen aan manifestaties die de Vlaams-Brabantse streekproducten promoten“, zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor economie. “Zowel de organisator als de deelnemende streekproducenten kunnen een beroep doen op een subsidie. Zo willen we de streekproducenten ondersteunen bij het promoten van hun product“.

Manifestaties spelen een belangrijke rol bij het bekendmaken van de streekproducten, het sensibiliseren en informeren van de consument, de netwerking tussen producenten en het versterken van de provinciale streekproductenwerking in het algemeen.

Organisaties en openbare besturen krijgen 25% van hun kosten voor de manifestatie terugbetaald tot een maximumbedrag van 1.250 euro. Bedrijven krijgen de helft van hun kosten terugbetaald, met een maximum van 200 euro.

%d bloggers liken dit: