SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf 29 oktober worden de voorbereidingen getroffen om in november 2010 te starten met fase 2 de aanleg van de rotonde op het kruispunt N6 Bergensesteenweg – Alsembergsesteenweg N231.

De nutsmaatschappijen zullen twee weken lang nog een aantal aanpassingen aan hun leidingen uitvoeren, vooral op de Alsembergsesteenweg zelf.  Daartoe zal vanaf vrijdag 29 oktober na de avondspits de Alsembergsesteenweg afgesloten worden voor het verkeer.

Vanaf 15 november start de aannemer dan met de eigenlijke herinrichting van het kruispunt.

Gedurende de werkzaamheden zal het verkeer op de Bergensesteenweg in de beide richtingen mogelijk blijven, met één rijstrook per rijrichting. De Alsembergsesteenweg zal ter hoogte van het kruispunt voor alle verkeer worden afgesloten, en dit voor de ganse duur der werken.

Het verkeer afkomstig van en naar de Alsembergsesteenweg wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid via het op- en afrittencomplex nr. 20 ‘Huizingen’ van de autosnelweg E19-A7.
De bedrijven en handelszaken in de omgeving van de werkzone blijven bereikbaar.

De Tobie Swalusstraat (wijk De Witte Roos) wordt ter hoogte van de Lubbeek voor alle verkeer afgesloten, uitgezonderd voor voetgangers, fietsers en bromfietsers.

De eerste fase van de werken, het aanpassen van de nutsleidingen op het kruispunt zal tegen november voltooid zijn.
De aannemer zal voor de aanleg van de rotonde de werkzaamheden in twee fasen ( fase 2 en 3) uitvoeren, om het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen.


Fase 2:
aanleg van het zuidelijke deel van de rotonde en de aansluiting met de Alsembergsesteenweg. Daarbij worden de twee rijstroken van de Bergensesteenweg aan de kant van de Alsembergsesteenweg afgesloten.

Fase 3: aanleg van het noordelijke deel van de rotonde. Daarbij zal het verkeer over de nieuwe, halve rotonde rijden. De Alsembergsesteenweg blijft afgesloten.

De werkzaamheden zullen volgens de huidige planning in hun geheel duren tot in de zomer van 2011. Als het gedurende uitzonderlijk lange periodes regent, is het mogelijk dat de timing opschuift.

3 comments

  1. Hallo,

    Dagelijks vertrek ik vanuit mijn woning, F. Uylenbroeckstraat richting Buizingen, Alsembergsesteenweg waar ik werk bij de firma Nexans. Als ik goed kan lezen, zal ik vanaf volgende week via de Bergensesteenweg, richting Brussel mogen rijden om dan vervolgens via de autostrade mijn werk te kunnen bereiken???? Ik ben zeker niet alleen in dit geval. Moeten wij de verkeersdrukte dan nog gaan versterken in plaats van ons door te laten via de Tobie Swalusstraat? Misschien kunnen jullie de doorgang door de wijk Witte Roos wel op een andere manier afstoppen. Wordt de Bosmansstraat dan ook afgesloten want langs die weg zal ook heel wat sluikverkeer komen om dan via Lot toch de Alsembergsesteenweg te bereiken! Een kleine denkoefening samen met de verkeersdeskundigen van SPL kan zeker geen kwaad. Bedankt.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: