SINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw heeft de laatste maanden op de gemeente al diverse gevallen van bankkaarten fraude moeten vaststellen. Meestal zijn senioren het slachtoffer van dergelijke praktijken. De meest voorkomende vorm is schoulder surfen aan geldautomaten.

Pas op als u geld afneemt aan de geldautomaat en plots aangesproken wordt tijdens uw handelingen door een zogezegde ‘alerte burger’ die u overstelpt met vragen of aangeeft dat u iets heeft laten vallen. Dit gesprek dient om uw aandacht af te leiden. Tijdens het afleidingsmanoeuvre kijkt de ‘alerte burger’ of zijn medeplichtige mee over uw schouder om de pincode te kennen . Als de automaat de kaart uitwerpt wordt ze gestolen door een medeplichtige of door de malafide ‘alerte burger’ zelf. Deze praktijk gebeurt ook aan de betaalautomaten in de winkels.

Bron en meer info: www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

Share

%d bloggers liken dit: