BEERSEL / SINT-PIETERS-LEEUW: – Wandelclub Sint-Pieters-Leeuw v.z.w. organiseert op zondag 10 oktober 2010 zijn lambiektochten.

U kan kiezen tussen verschillende tochten van 6-8-12-16 en 20km.
Start in het Provinciedomein van Huizingen.
Starturen van 8 tot 15 uur.

De Lambiektocht kan je omschrijven als een “lekkere” wandeltocht! Terwijl je op stap bent in deze prachtige streek in de groene gordel, kom je langs brouwerijen die voor de wandelaars hun deuren openzetten met een bezoek en degustatie! De streek ten zuiden van Brussel is al van oudsher bekend als de lambiek-,geuze- en kriekstreek: van de vele tientallen brouwerijen van vroeger zijn er slechts een handvol overgebleven. Wie 4 km stapt, blijft in het Provinciedomein wandelen: een grotendeels bebost park in herfsttooi! Dit is de enige afstand die niet langs een brouwerij komt. De 8 km wandelt naar geuzestekerij Hanssens in Dworp. Wie minstens 12 km stapt, komt bij brouwerij Oud Beersel en ook Drie Fonteinen terecht. Vanaf 16, 20 of 25 km doe je de drie brouwerijen aan. Uiteraard krijg je, behalve de brouwerijen, ook een prachtig parcours. De startplaats ligt om te beginnen al in het zeer fraaie Provinciedomein van Huizingen, welbekend om zijn geklasseerde alpentuin. Sinds dit jaar is ook het kleine dierenparkje volledig vernieuwd. Verder loopt het parcours door de lichtgolvende streek met nog vele kerkwegels en rustige veldwegen. In de starttent en in de controleposten kan je uiteraard ook een lekkere plaatselijke kriek of geuze proeven!

Share

%d bloggers liken dit: