SINT-PIETERS-LEEUW: – Ook Sint-Pieters-Leeuw wordt ingenomen door draken …
Drakologen gezocht tussen 6 en 12 jaar.

Het park en de rozentuin Coloma vormen het decor voor een spannende zoektocht voor de allerkleinsten.
Het mooie, jonge prinsesje is ontvoerd en het hele park werd ingenomen door draken zodat niemand kan ontsnappen. De grote vraag is natuurlijk waar ze ons prinsesje naartoe hebben gebracht en wie de draak-dader is! De beste vriend van het prinsesje, onze stoere ridder, wil het erop wagen en het opnemen tegen de draken. Om de draken een lesje te leren heeft hij ook jullie hulp nodig! Wie wil helpen, is welkom in het park Coloma.
Pas op: je moet het opnemen tegen sterke draken, raadseltjes oplossen en het prinsesje vinden!
Wie dit tot een goed einde brengt, maakt kans op één van onze leuke prijzen.
De zoektocht loopt nog tot 31 augustus 2010.
Het gratis doe-boekje kan afgehaald worden bij de toerismedienst, in het kasteel Coloma.

Fietsers opgepast! Langs het gloednieuwe fietsknooppuntennetwerk worden tegenwoordig geregeld draken gespot. Nog tot eind september kan je een spannende fietszoektocht maken door Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw. Los onderweg de vragen op, zoek de draken en laat je niet oppeuzelen. De zoektocht bedraagt 45 km, ideaal voor een daguitstap met picknick onderweg, of splits de tocht op in meerdere delen, alles kan. Zorg er alleen voor dat je antwoordformulier ten laatste op 1 oktober binnen is in één van de drie deelnemende toerismekantoren (Halle, Beersel of Sint-Pieters-Leeuw) en maak kans op een van de vele prijzen. Een fiets ter waarde van 400,00 euro kan de jouwe zijn.

Naar aanleiding van de najaarstentoonstelling ‘Drakengebroed!’ in het Kasteel van Gaasbeek, komen verschillende soorten draken afgezakt naar het Pajottenland. Vanaf de zomer en tot het eind van het jaar zullen ze geregeld opduiken langs je fietstocht, in je bib of school, …
Het hele programma vind je terug in het boekje Drakengebroed die je kan vinden in je bibliotheek, cultureel centrum of toeristische dienst.
De tentoonstelling loopt van woensdag 15 september tot en met zondag 7 november. Meer info
op website www.kasteelvangaasbeek.be.

INFO:
Gemeentelijk Toerismebureau Coloma
J. Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
02/371 22 62 – toerisme@sint-pieters-leeuw.be

Share

%d bloggers liken dit: