SINT-PIETERS-LEEUW: – De  lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw vat drie  Roemeense sigarettendieven die een 70-tal sloffen sigaretten poogden te stelen in de Makro.

Enkele dagen terug werd de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw door Makro Sint-Pieters-Leeuw op de hoogte gebracht van het feit dat hun overige vestigingen in Eke, Deurne en Machelen geteisterd werden door een bende van een vijftal personen die in volle dag massaal en grootschalig sigaretten stelen of pogen te stelen. Hun werkwijze bestaat eruit dat zij een winkelkar volledig vullen met sloffen sigaretten, deze kar voorbij een onbewaakte kassa duwen en snel de vlucht nemen in hun vluchtvoertuig. Gezien het niet ondenkbeeldig was dat deze verdachten zich ook naar de vestiging van Sint-Pieters-Leeuw zouden begeven, werden we op de hoogte gebracht van de verhoogde dreiging en werd er informatie uitgewisseld.
Gisteren omstreeks 13.00 uur werden de verdachten door een veiligheidsagent gesignaleerd in de Makro-vestiging te Sint-Pieters-Leeuw toen ze een winkelkar aan het vullen waren met sloffen sigaretten. De lokale politie werd verwittigd en kwam onmiddellijk met meerdere ploegen ter plaatse. Drie van de vijf verdachten konden op de parking nog worden ingerekend, de overige twee konden ontkomen. De buit van de vestiging van Sint-Pieters-Leeuw, een 70-tal sloffen sigaretten, kon worden gerecupereerd. De drie verdachten zijn allen van Roemeense nationaliteit en werden heden ter beschikking gesteld van het parket te Brussel.

Meer info:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw


Diefstal in woning
Donderdagvoormiddag werd er tijdens de afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning langsheen de Brusselbaan. De woning werd volledig doorzocht en er werd een digitaal fototoestel en een digitale camera ontvreemd.
Tijdens vooraf verdachte handelingen in de buurt werd een verdachte personenwagen van groene kleur en 3 verdachte personen opgemerkt. De door de buurtbewoner genoteerde nummerplaat stond geseind als gestolen.

Meer info:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

Share

%d bloggers liken dit: