ZUUN: – De leerlingen van het zesde leerjaar van de Sint-Lutgardisschool staken de hele voormiddag hun opruimende handen uit de mouwen.
Samen met John
Whice de ijsbeer, ruimden ze het zwerfvuil op de terreinen van de school op. Nadien gingen ze in groepjes te werk aan de parking rond de school en tot slot hebben ze nog de terreinen van het Zonnig Leven in hun originele en propere staat hersteld.

Het zesde leerjaar van de Sint-Lutgardisschool hield een zwerfvuil-actie

De parking van de school en speelvelden van het polyvalent centrum Zonnig Leven zijn al een hele tijd de ideale locatie om zwerfvuil achter te laten. Het MOS-team (Milieu op School) en de kinderen van het zesde leerjaar van de Sint-Lutgardisschool hebben dit probleem letterlijk en figuurlijk onder handen genomen en verzamelden zoveel mogelijk zwerfvuil.

Daarnaast kregen de zesdejaars ook opmerkelijke hulp uit onverwachte hoek: John Whice (www.whice.be), de sympathieke ijsbeer, probeert zijn eigen plekje veilig te stellen en kwam de kinderen een ‘pootje’ toesteken. Zo wil hij er persoonlijk voor zorgen dat mensen meer rekening leren houden met het milieu.

.

Share

%d bloggers liken dit: