SINT-LAUREINS-BERCHEM: – In de Sint –Laurentiuskerk werd door deken Raymond De Coster (Halle) pater Scheutist Frans Vermeir ‘SUS’ voor de drie parochiegemeenschappen Oudenaken, Sint-Laureins-Berchem en Vlezenbeek geïnstalleerd als nieuwe pastoor.

De inwoners van Sint-Laureins-Berchem hadden het dorp en de kerk versierd voor de installatie van hun nieuwe pastoor. De kerk zat afgeladen vol met parochianen uit de drie parochies. De eucharistieviering werd opgeluiserd door het zangensemble AKKOORD uit Vlezenbeek.
Pastoor Frans Vermeir: “ Ik voel hier dat ik echt welkom ben en dat doet me heel veel deugd “. Tot zijn nieuwe parochianen zei hij: “ Zeg maar allemaal ‘Sus’ tegen mij want we zullen  familie worden voor elkaar!”
Tijdens de viering toonde ‘Sus’ ook de drie sleutels van de drie parochies waarover hij zich nu gaat ontfermen.
Pastoor Sus (Frans Vermeir): “Eigenlijk zou ik deze drie sleutels moeten laten smelten en er één sleutel van maken die toegang geeft tot het rijk van God. Dat is mijn droom, en voor mensen van God is daar maar één sleutel voor nodig”.
Na de viering trok rond 21 uur de Kaarskensprocessie (ononderbroken sedert 1954) langs de Maria-kapelletjes van het dorp.
De processie werd begeleid door de ruiters van De Leeuwse Ridders en de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia.

Deken Raymond De Coster en Pastoor ‘Sus’, Frans Vermeir

( Dubbelklik op de foto’s om ze in groter formaat te bekijken)

Share

1 comment

 1. Heel mooie,verzorgde eucharistieviering.
  Sus is heel veel eer aangedaan,dat hij meer dan verdiend heeft,en de mensen heeft hij door zijn hartelijkheid al voor zich gewonnen.
  We zullen hem hier erg missen(in Aalst),maar er is een oplossing:we komen
  af en toe naar de misviering in het mooie Sint-Laureins-Berchem!
  Nogmaals een dikke proficiat aan de nieuwe pastoor!!!
  Veel geluk,Frans,Godelieve,Guido,Greta en de rest van de familie

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: