SINT-PIETERS-LEEUW: – Op de laatste dinsdag van de maand mei werd er de voorbije zes jaar in België ‘de dag van de buren’ georganiseerd. In de Tobie Swalusstraat namen ze dit jaar voor de derde keer deel aan dit initiatief.

Dag van de Buren
Dit jaar werd er door de buren afgesproken bij de familie Boddengeen.
Alle buren brachten iets mee om te eten of drinken naar het feestje.
Er werd veel gelachen, bijgepraat en kennis gemaakt met nieuwe mensen. Een lovenswaardig initiatief.

Nieuw dit jaar is dat de ‘Dag van de Buren’ een Europees activiteit wordt en Europees plaats heeft op 28 mei 2010.

” De Dag van de Buren ” is een initiatief dat zich richt tot alle inwoners van België en Europa om samen een gezellige en gastvrije avond met hun buren door te brengen op de laatste dinsdag van de maand mei en sinds dit jaar, de laatste vrijdag van de maand mei. Dit jaar op 28 mei 2010
• Het opzet is een gastvrije dynamiek creëren en de nabijheid en solidariteit onder buren versterken. Het is vandaag de dag vaak makelijker om in onze multimediale maatschappij een gesprek aan te knopen met iemand aan de andere kant van de wereld, dan de buren te groeten. Aangezien eenzaamheid en onverschilligheid dikwijls heersen in onze steden, is de “Dag van de buren” het moment om deze sociale contacten te vergemakkelijken.
• De buren uitnodigen om op een avond een glaasje te drinken en een hapje te eten in een gastvrije sfeer met het oog op het ontmoeten van nieuwe mensen.
• Makkelijk contacten aan te leggen, de nabijheid te versterken, de solidariteit onder de bewoners te ontwikkelen en ze te mobiliseren tegen uitsluiting en eenzaamheid.
• “De dag van de buren” is zich betrokken voelen bij wat er gebeurt in je omgeving, het is aandacht hebben voor de anderen, open zijn, het is een speler worden in de eigen wijk.

Share

%d bloggers liken dit: