Kristof Vliegen woont in Sint-Pieters-LeeuwPARIJS / SINT-PIETERS-LEEUW: – Een Belgisch duwel in de eerste ronde van het grandslamtoernooi van Roland Garros voor Kristof Vliegen (ATP 163). Vliegen moest het deze namiddag opnemen tegen Steve Darcis (ATP 106).

Vliegen en Darcis speelden nog niet eerder tegen elkaar. De wedstrijd duurde 1 uur en 52 minuten, en werd in 3 sets gewonnen door Darcis. Vliegen heeft nog steeds last van zijn rug (Kristof liep vorig jaar een zware bacteriele infectie op). Dat vertaalde zich ook in de wedstrijd. Vliegen stapelde de fouten op en liep vanaf de eerste set achter de feiten aan. In de derde set kwam de oude Vliegen even boven water. Hij liep 4-1 uit, maar gaf die voorsprong daarna weer uit handen.

Setstanden: KRISTOF VLIEGEN – STEVE DARCIS 1-6, 4-6, 4-6

Het is de eerste keer dat Steve Darcis een wedstrijd wint op Rolland Garros. In de tweede ronde wacht de Spanjaard Nicolas Almagro hem op.

%d bloggers liken dit: