SINT-PIETERS-LEEUW: – De hyper Carrefour van Sint-Pieters-Leeuw is vandaag gesloten om te protesteren tegen de herstructureringsmaatregelen van de Carrefour groep.

De directie en de federale vakbondsvertegenwoordigers van Carrefour Belgium hebben elkaar gisteren dinsdag voor de vijfde keer ontmoet in het kader van het overleg over het reddingsplan dat op 23 februari aangekondigd werd. Deze vergadering, die net voor 1 uur ‘s ochtends geëindigd is, was bedoeld om de vakbonden de mogelijkheid te bieden om te reageren op het concrete voorstel dat de directie van Carrefour vorige week op tafel gelegd had.

Elke vakbond heeft een voorstel gedaan dat een deel van het plan van de directie overneemt.
De directie is enerzijds tevreden met het feit dat de vakbonden voorstellen hebben geformuleerd die een vooruitgang betekenen, maar stelt anderzijds vast dat deze nog te ver verwijderd zijn van de noodzakelijke besparingsdoelstellingen die de duurzaamheid van de geïntegreerde activiteiten van Carrefour Belgium moeten verzekeren. Daarom heeft de directie een nieuw voorstel geformuleerd dat een nieuwe vooruitgang moet mogelijk maken.

De vakbonden hebben hierover vandaag hun achterban geconsulteerd.
Een volgende vergadering tussen directie en vakbonden is voorzien voor 26 mei.

UPDATE 15u45:
De vakbonden bij Carrefour roepen ook op om zaterdag 23 mei 2010 het werk neer te leggen in alle geïntegreerde winkels van Carrefour.
De stakingsoproep geldt voor de 117 geïntegreerde winkels van Carrefour in ons land. Het is opnieuw een verlengd weekend, wat van zaterdag een belangrijke omzetdag maakt voor Carrefour.
De directie heeft kennis genomen van de stakingsoproep en doet daarover nog geen uitspraken.

UPDATE vrijdag 21 mei:

De vakbonden bij de warenhuisketen Carrefour hebben hun nationale stakingsaanzegging voor morgen zaterdag 22 mei  ingetrokken.
Bonden en directie hebben de hele nacht samengezeten onder begeleiding van twee sociaal bemiddelaars. Dat overleg leverde vooruitgang op, zo was na afloop te horen.

Share

%d bloggers liken dit: