RUISBROEK: -Tweede weekend werkzaamheden op westelijke ring (R0): enkel ’s avonds en ’s nachts.

Nadat het Agentschap Wegen en Verkeer twee weken geleden op de buitenring (richting Wallonië) werkte, worden ook de voegen van de onderbrug op de binnenring (richting Groot-Bijgaarden) in Ruisbroek (nr. 18) vernieuwd. Dit keer zal de aannemer enkel ’s avonds en ’s nachts werken. Op vrijdag 8 mei 2010 start hij om 21:00 en werkt hij door tot zaterdag om 6:00 uur. Zaterdagavond werkt hij voort tot zondagochtend, ten laatste tot 6:00 uur. Van 21:00 tot 23:00 uur zullen er twee rijstroken vrij zijn, van 23:00 tot 6:00 uur maar één rijstrook. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht dat de werkzaamheden slechts beperkte hinder zullen veroorzaken.

Er wordt tijdens de werkzaamheden een snelheidsbeperking ingevoerd van 70 km/u. Weggebruikers worden verzocht om de snelheidsbeperking strikt te respecteren, om de wegenarbeiders niet in gevaar te brengen.

De pechstrook zal tijdens de werkzaamheden geregeld dienst doen als rijstrook.

Droogtijd en inactiviteit op de werf:
De werkzaamheden aan de brugvoegen moeten scheurvorming in het wegdek vermijden. Nadat aan iedere voeg een smalle strook van de asfaltverharding weggenomen is, wordt de strook vervangen door een elastisch materiaal. Dat materiaal moet relatief lang drogen: hoewel er dan niet meer gewerkt wordt, mag er nog niet over de voeg gereden worden, en blijft de weg afgezet.

Weersomstandigheden:
De werkzaamheden kunnen onmogelijk plaatsvinden bij slecht weer. Als er regen voorspeld wordt, worden ze uitgesteld.

De kostprijs van de werkzaamheden bedraagt 47.000 euro (incl. btw).

%d bloggers liken dit: