SINT-PIETERS-LEEUW: – Voor de zevende maal reeds organiseert de Lokale Politie van Sint-Pieters-Leeuw een ‘levend verkeerspark’ voor de vijfdejaars van de lagere scholen uit de gemeente.

De leerlingen van de deelnemende scholen kregen eerst een uiteenzetting over de belangrijkste verkeersborden en verkeersregels in de klas.

Vandaag kwamen op de Parking van de sporthal in Zuun de leerlingen van ST-Steven en De Groene Parel in actie.
Volgende week komen de vijfdejaars van de andere scholen aan de beurt.

Bij aanvang van het verkeerspark wordt nagezien of de fietsen voldoen aan de technische eisen. Vervolgens leggen ze een behendigheidspiste af waar ze hun stuurvaardigheid kunnen testen en oefenen. Kinderen moeten echter niet alleen goed kunnen fietsen, ze moeten ook leren omgaan met verkeer zodat ze de risico’s en gevaren op de weg leren kennen. Daarom volgt er tot slot een fietstocht in de omgeving van de deelnemende school onder politiebegeleiding.

Ook dit jaar wordt het levend verkeerspark gevolgd door een slotdag. Op deze slotdag op 07/05/2010 (Wildersportcomplex)wordt een wisselbeker uitgereikt aan de school die de beste resultaten behaalde tijdens het verkeerspark. Ook de beste leerling van elke deelnemende klas wordt beloond.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

Share

%d bloggers liken dit: