SINT-PIETERS-LEEUW: – De directie van warenhuisketen Carrefour België liet na de ondernemingsraad deze week weten dat de inbreng van het personeel in de met sluiting bedreigde vestigingen nuttig en constructief was.

Daarop maakte topman Gérard Lavinay een roundup van zijn ronde langs alle bedreigde winkels.
D irectiewoordvoerder Lars Vervoort: “Het streefdoel van directie en personeel is hetzelfde. Wij willen allemaal zo veel mogelijk winkels open houden. Of er sluitingen worden herroepen, kunnen we nu nog niet zeggen, maar de inbreng van het personeel de afgelopen week is alvast erg nuttig geweest
De directie geeft zichzelf nu een week om het herstructureringsplan opnieuw te bekijken.
De volgende ondernemingsraad is gepland op 1 april. De directie belooft dan toelichting te geven bij de analyse van de alternatieven.

Ondertussen heeft Eric Mestdagh van Champion bevestigd dat hij geïntresseerd is in 20 winkels waarvan 3 hypermarkten. Het is niet duidelijk of de hypermarkt in Sint-Pieters-Leeuw hier bij hoort.

Filip Lemberechts ACLVB: “ Op dit moment gebeuren de onderhandelingen Nationaal. Hierdoor hebben we weinig concreet nieuws voor de winkel in Sint-Pieters-Leeuw. De directie was wel aangenaam verrast door de voorstellen van personeel en vakbond om hier een kleinere winkel te openen.
Want hier aan de Bergensesteenweg is er echt wel potentieel voor een winkel. Zo vernamen we via verscheidene bronnen dat Delhaize hier enkele honderden meters verder een terrein verworven heeft. En zij zullen ook goed nagedacht hebben over de locatie dus er is potentieel!
We kijken nu uit naar de ondernemingsraad van 1 april
.”

Share

%d bloggers liken dit: