SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdagavond organiseerde de jeugddienst van Sint-Pieters-Leeuw en het Jongeren Informatie Punt (JIP) een infoavond rond vakantiewerk in jeugdcentrum Laekelinde.

Infoavond rond vakantiewerk in Sint-Pieters-Leeuw
Infoavond rond vakantiewerk in Sint-Pieters-Leeuw

Al snel moest men extra banken laten aanrukken om iedereen een plaatsje te geven. Toen de infoavond startte waren er reeds 150 mensen in de zaal.


Na een welkomstwoordje nam de Groep Intro vzw. het woord. Zij gaven een infosessie rond de rechten en plichten van jobstudenten. Vragen zoals hoeveel dagen mag ik maximum werken, hoeveel moet ik minimum verdienen…, wat moet ik doen in geval van ziekte, enz… kwamen aan bod.

Tijdens het tweede deel van de avond konden de jongeren “shoppen” bij de verschillende standjes van bedrijven en interim kantoren die aanwezig waren. De toekomstige job studenten konden er info inwinnen, sollicitatieformulieren invullen, en indien gewenst reeds een sollicitatiegesprekje afleggen.

Deze infoavond was een samenwerking tussen jeugddienst Sint-Pieters-Leeuw, JIP, Groep Intro, dienst lokale economie, Colruyt, Makro, Cora, Lindemans, ziekenhuis Inkendaal, Sitel, Tempo Team, Randstad, Adecco,…

Share

%d bloggers liken dit: