RUISBROEK sporthal AJ Braillard na de brandRUISBROEK: – Vandaag mochten de mensen van de sportdienst gedurende korte tijd in de sporthal om materiaal dat nog bruikbaar was te recupereren.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “ Vanmiddag zijn de mensen van de sportdienst onder begeleiding op twee plaatsen in de sporthal gedurende korte tijd binnen gemogen om materiaal dat nog bruikbaar was er uit te halen. Het volledige gebouw mogen zelfs zij nog niet in wegens stabiliteitsproblemen.
Ik ben blij te kunnen meedelen dat er toch een pak materiaal in tamelijke staat kon worden verwijderd.”

Caroline Putman Sportfunctionaris: “ We hebben enkele zaken kunnen uit het gebouw halen. Onder andere turntoestellen. We moeten nu bekijken dat buiten brand en rook schade deze toestellen niet te veel geleden hebben aan waterschade want dit is niet meteen duidelijk vast te stellen.
De verantwoordelijken van de sportclubs zullen morgen in de late namiddag uitgenodigd worden om te komen kijken wat we van hen hebben kunnen recupereren.
Ook in het personeelslokaal zijn we binnen gemogen en hebben we geprobeerd zaken te recupereren.”

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “ Buiten de expert van de brandweer is vandaag ook een expert die optreedt voor de gemeente de nodige vaststellingen gaan doen in sporthal AJ Braillard. We wachten nu zijn verslag af om te bekijken waar we aan toe zijn.
De conciërge van de sporthal verblijft ondertussen bij vrienden in Ruisbroek. De sociale dienst van de gemeente staat hen ook bij
.”

Zoals we in onze eerdere berichtgeving reeds meldde vinden meer en meer clubs onderdak.
Vandaag kwam er nog hulp uit Halle bij.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “ De Don-Bosco school uit Halle  doet ons een mooie geste om op momenten dat zij hun sportzaal niet gebruiken deze beschikbaar te maken voor de Leeuws clubs. Zo hoeven onder andere de jongeren die daar met hun club hun trainingen zullen hebben zich niet te ver verplaatsen buiten Sint-Pieters-Leeuw.”

Volgende week maandag plant het gemeentebestuur een vergadering met alle besturen van de vzw sport van Sint-Pïeters-Leeuw.

De regionale kleuterhappening, die gepland stond op zondag 28februari in sporthal AJ Braillard zal plaatsvinden in de sporthal Wauterbos te Sint-Genesius-Rode.

Share

%d bloggers liken dit: