SINT-PIETERS-LEEUW: – In Sint-Pieters-Leeuw zijn vanmorgen vier inbrekers opgepakt na een achtervolging door de politie.

Het viertal werd op heterdaad betrapt in een woning aan de Pepingsesteenweg tegenover het politiecommissariaat van Sint-Pieters-Leeuw.
Drie van hen vluchten weg in een auto. Een politie patrouille zette de achtervolging in en intussen werd iets verderop ook een versperring opgezet. Maar daar reden de inbrekers dwars doorheen. Tijdens de achtervolging werd er geschoten op het vluchtende voertuig.

Hoofdcommissaris Mark Crispel
Hoofdcommissaris Mark Crispel

Hoofdcommissaris van Politie, Mark Crispel: “ De verdachten zijn dan aan het gemeentehuis uit het voertuig gestapt en hebben te voet de vlucht genomen. Bijkomende ploegen hebben dan de verdachten kunnen intercepteren.
Ondertussen is er in de woning waar de diefstal gepleegd werd een verdachte gaan lopen maar deze werd ter plaatse geïntercepteerd. Dus in totaal hebben we vier verdachten kunnen van straat pikken.”

.

UPDATE 16uur – door Commissaris Christian Steens:

Heden omstreeks 11.30 uur werden  4 verdachten opgepakt door de lokale politie Sint-Pieters-Leeuw dewelke vermoedelijk diverse diefstallen in woning gepleegd hadden te Sint-Pieters-Leeuw.

Ze werden op heterdaad betrapt toen ze in een woning rechtover het commissariaat wilden inbreken. Vooraf  was er ingebroken in een andere woning langsheen de Pepingensesteenweg en verwittigde een buurman hiervan de politie toen hij de daders zag wegrijden in een donkergroene Ford Mondeo.

Een politiepatrouille wou overgaan tot identificatie toen  3 inzittenden van de Ford Mondeo de vlucht namen in de richting van Centrum Leeuw. Op dat ogenblik hadden zij een minderjarig zigeunermeisje afgezet aan de woning rechtover het commissariaat dewelke onmiddellijk vanuit het commissariaat werd opgemerkt en kon ingerekend worden.

Gekomen ter hoogte van de eerste woning waar ingebroken werd  op de Pepingensesteenweg merkte de buurman die de politie verwittigde terug het vluchtend voertuig op en gooide een houten voorwerp in de zijruit van het vluchtend voertuig waardoor de zijruit verbrijzeld werd.
Ter hoogte van het kruispunt “Pauwke” trachtte een andere politiepatrouille het vluchtend voertuig te onderscheppen door een versperring op te stellen doch het voertuig weigerde te stoppen en reed op een  inspecteur in dewelke diende opzij te springen en  een schot loste in de richting van de Ford Mondeo. Het voertuig vervolgde zijn weg langsheen de Depauwstraat en op de parking van het gemeentehuis lieten de 3 inzittenden het voertuig achter en vluchtten te voet langsheen een steegje. Twee manspersonen en een jonge dame , allen zigeunertype, werden  tenslotte ingerekend ter hoogte van de V.Nonnemansstraat. Er werd niemand gekwetst.

De procedure tot identificatie van zigeuners , alsmede verhoor door tolk volgt waarna de gerechtelijke instanties zullen worden gecontacteerd.

Langsheen de Jozef Depauwstraat werd inbrekersmateriaal teruggevonden dewelke de verdachten hadden weggegooid uit het voertuig. In het achtergelaten voertuig trof men eveneens voorwerpen, vermoedelijk afkomstig van diefstal aan. In de buurt werd er eveneens een diefstal gepleegd in de Vogelstraat waarvoor deze verdachten mogelijk eveneens in aanmerking komen.

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

Share

%d bloggers liken dit: